Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Demokratlar: Yaşananlar Watergate skandalından bile büyük

        ABD'de Demokratlar, ülkedeki Rusya bağlantılı son gelişmelerin 'Watergate' skandalıyla birçok benzerlik gösterdiğini hatta bundan daha 'büyük'bir durum yaşandığını savundu.

        Demokratların açıklamaları, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in istifasından hemen sonra başladı.

        ABD basınında çıkan haberlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası danışmanlarının Rus istihbarat yetkilileriylebirçok kez iletişime geçtiği bildirilmiş, seçimin ardından yeni yönetim bu iddiaları yalanlamıştı.

        Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyası yetkililerinden Robby Mook, yaşananların 'Watergate ile olan benzerliğinin tüyler ürpertici olduğu'nu ifade etti.

        1972'de patlak veren Watergate skandalı, ismini Demokrat Parti'nin merkezinin bulunduğu Washington DC'deki Watergate adlı otelden alıyor. Watergate'teki bir büroda yakalanan 5 hırsızın esas amacının Demokrat Parti'nin telefonlarını dinlemek için gizlice mikrofon yerleştirmek olduğu ortaya çıkmıştı. Olaylar, dönemin Cumhuriyetçi başkanı Richard Nixon'ın istifasına kadar gitmişti. Nixon ABD tarihinde istifa eden ilk ve tek başkan olmuştu.

        CNN'e konuşan Mook, Watergate ile Rus istihbaratının Demokratların e-posta sistemini hack'leyerek bunları Wikileaks aracılığıyla sızdırılmasını kıyasladığını söyledi.

        Mook, "Şimdi her adımda daha çok öğreniyoruz ve bu, başkanın kendisine kadar yaklaşıyor" diye konuştu.

        Demokrat Parti Ulusal Komitesi (DNC) ise Trump ve Rusya arasındaki bağlantının Watergate skandalından bile öteye geçtiğini iddia etti.

        DNC üst düzey danışmanlarından Zac Petkanas, "Bu Watergate'ten bile büyük" ifadesinikullanırken Trump, ekibi ve Rusya hükümeti arasındaki bağlantılarla ilgili soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

        REKLAM

        "BAZI BİLGİLER TRUMP'TAN GİZLİ TUTULUYOR"

        The Wall Street Journal ise ABD istihbarat servislerinin bazı hassas bilgileri, sızıntı yaşanabileceği endişesiyle ABD Başkanı Trump'tan gizli tuttuğunu iddia etti.

        Mevcut ve eski istihbarat yetkililerine dayandırılan haberde, hassas bilgiler toplanırken kullanılan kaynak ve metodların Trump'a açıklanması konusunda tereddüt edildiği öne sürüldü.

        Ulusal İstihbarat Direktörü ofisinden yapılan açıklamada ise WSJ'nin haberi yalanlandı ve Başkan'dan herhangi bir istihbaratın gizli tutulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa