Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Putin ile Flynn'in bir araya geldiği kareler yayınlandı

        ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz gün istifa eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, 2005 yılında Rus televizyon kanalı Russia Today'in 10'uncu yıl etkinliğine katıldığı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le aynı masayı paylaştığı görüntüleri yayınlandı.

        Associated Press'in yayınladığı videoda Putin'in Flynn ile el sıkıştığı görülüyor.

        Pazartesi akşamı istifa eden Flynn, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak ile yaptığı görüşmelerle ilgili, "Rus Büyükelçi ile yaptığım telefon görüşmesi hakkında farkında olmayarak seçilmiş Başkan Yardımcısı'nı ve diğerlerini eksik bilgilendirdim. Başkan ve Başkan Yardımcısı'ndan özür diledim ve özrümü kabul ettiler. İstifamı veriyorum." demişti.

        AP'ye konuşan ABD'li bir yetkili, Fylnn ile Kislyak'ın sık sık görüştüğünü söylemişti.

        REKLAM

        Kremlin de Flynn ile büyükelçinin görüştüğünü onaylamış fakat bu görüşmelerin, yaptırımların kaldırılmasıyla ilişkili olduğunu reddetmişti.

        Öte yandan CNN, halihazırda görevde olan ve görevden ayrılmış birçok Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, seçim sürecinde Trump'ın hem kampanyasının hem de şirketlerinin yetkilileri ile "şüpheli" Rus vatandaşları arasında sürekli bir iletişimin söz konusu olduğunu iddia etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa