Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çavuşoğlu'ndan Trump'ın yasağı ile ilgili yorum

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'de haber yazdığı için tutuklu olan tek bir gazeteci yok. Eğer varsa kim olduğunu bilmek isterim." dedi.

        Çavuşoğlu, İspanya'nın başkenti Madrid'e 9 Şubat'ta yaptığı bir günlük ziyaret sırasında, İspanya'nın önemli gazeteleri El Pais, El Mundo, ABC ve La Razon'a özel röportaj verdi.

        İspanyol gazetecilerin sıkça yönelttiği "Türkiye'de basın özgürlüğü" ile ilgili sorulara yanıt veren Çavuşoğlu, "Türkiye'de haber yazdığı için tutuklu olan tek bir gazeteci yok. Eğer varsa kim olduğunu bilmek isterim." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün sunduğu raporun "objektif olmadığını" belirten Çavuşoğlu, "Gazeteci olarak kendilerini gösteren kişiler, terörizmi ya da terör örgütlerini destekledi. Çok sayıda insan tutuklandı çünkü bunların hepsi aktif bir şekilde darbe girişimini destekledi ve üçüncü kişiler medyayı kullanarak propaganda yaptı. Eleştiri yapan gazeteciler ile darbeye karışanları birbirinden ayırmak gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

        Çavuşoğlu'nun Suriye'ye ilişkin açıklamaları da İspanyol medyasında öne çıktı. Dışişleri Bakanı, "Terör örgütü DEAŞ'a karşı YPG'yi kullanmak büyük bir hatadır ve Suriye'deki koalisyon güçlerinin büyük zayıflığını gösterir." dedi.

        ABD Başkanı Donald Trump ile ABD'deki yeni yönetimin, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye destek vermeyi bırakmalarını umut ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Eski yönetimin YPG'ye verdiği desteğin Trump yönetimi ile sona ermesini bekliyoruz. Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birlikte hareket ederek, DEAŞ'ın nasıl yenilgiye uğratılacağı üzerinde konuştu. Umutluyuz. Aynı zamanda Gülen'in iadesiyle ilgili de beklentilerimiz var. Geçmiş yönetim bunu yapmadı ama şimdi onlara bir kez daha ilettik ki, bu kişi açık bir şekilde darbe girişiminin arkasındadır. Beklentimizin bu olduğunu onlara hatırlattık." diye konuştu.

        REKLAM

        Trump'ın göçmenleri veto eden kararıyla ilgili yöneltilen sorulara da cevap veren Çavuşoğlu, "Göçmenleri veto eden kararlara karşıyım. Sadece bazı ülkelerden geldiği veya Müslüman olduğu için masum halkın girişini yasaklayamazsın. Adil değil. ABD yeni bir plan için çalışıyor. Umarım, daha mantığa uygun olur." dedi.

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

        "İlk başlarda bu organizasyona destek verdiğimiz doğru. Gizli bir ajandalarının olduğunun farkına varamadık. Devleti kendi çıkarları için kullanmak istediklerini bilmiyorduk. Bunun farkına 2013'te vardık. Yani, darbe girişiminden beri değil, 2013'ten bu yana onlarla mücadele ediyoruz. Ama maalesef, özellikle Avrupalılar olmak üzere meslektaşlarımız bu mücadeleye önem vermediler ve onların yaptıkları işlerden bizi sorumlu tuttular."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa