Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Facebook'ta gördüler, eve baskın yaptılar! Tek buldukları ise...

        Alman Özel Kuvvetleri, Cuma günü ülkenin kuzeyindeki bir kasaba bulunan bir eve terör operasyonu düzenledi. Evde yaşayan 41 yaşındaki şüphelinin bir Facebook hesabıyla bağlantısı nedeniyle düzenlenen operasyondan çıkan sonuç ise Facebook hesabının sahte olabileceği ihtimali oldu.

        Alman polisi, bir Facebook hesabının DEAŞ ile bağlantısının tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye bastı. Facebook hesabında elinde bir silahla fotoğrafı bulunan kişinin bir terör eylemi gerçekleştirebileceğini değerlendiren yetkililer, fotoğrafta gözüken kişi için yakalama kararı çıkardı.

        REKLAM

        Alman Özel Kuvvetleri, Gifhorn şehrinde bulunan bir adrese baskın düzenledi. Gece saat 1 sularında düzenlenen baskında, dairenin kapısını kırarak içeri giren polisler, içeride uyuyan 41 yaşındaki şüpheliyi buldu.

        Şüphelinin oldukça şaşkın olduğu ve polise direnmediği belirtilirken, Alman polisi evde yaptığı aramada fotoğrafa konu olan silaha ve başka bir suç unsuruna rastlamadı. Facebook profilinin kendisine ait olmadığını söyleyen şüphelinin evinde internet bağlantısı bile bulunmadığı tespit edildi.

        Süpheli ilk sorgusunda Müslüman olmadığı ve DEAŞ'la bir bağlantısının bulunmadığı yönünde ifade verirken, polis Facebook hesabının gözaltındaki şüphelinin resmi kullanılarak açılmış sahte bir hesap olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa