Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'a Twitter'dan 'ince ayar'!

        Başkan seçildiği günden bu yana, Twitter hesabından verdiği mesajlarla gündem yaratan Donald Trump, dün yine Twitter hesabından yaptığı açıklamayla iş hayatından çekileceğini açıkladı.

        Trump attığı tweette şirketlerinde yürüttüğü işlerini devredeceğini ve bunun için gerekli belgelerin hazırlanmakta olduğunu belirtti.

        Paylaşımında işlerini kime ve nasıl devredeceği yönünde herhangi bir bilgi vermeyen Trump, hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştı. Amerikan devletinin kurum ve yetkililerini etik açıdan denetlemekle görevli Hükümet Etik Dairesi (OGE), Trump'ın bu tweetlerine ilginç bir dilde yanıt verdi.

        Resmi bir devlet kurumu olan Hükümet Etik Dairesi'nden atılan tweetlerde, "Bravo, çıkar çatışmasını sona erdirmenin yolu işleri elden çıkarmaktı. İyi karar!" ve "OGE işlerinizi elinizden çıkarmaya karar vermenizden büyük memnuniyet duyuyor. Doğru karar." ifadelerine yer verdi.

        Trump'ın şirketlerini elden çıkaracağını belirten bu tweetler, büyük şaşkınlık yarattı. ABD medyası hesabın hacklenmiş olabileceğini belirtti ancak OGE sözcüsü kısa bir süre sonra hesapların hacklenmediğini açıkladı.

        Hükümet Etik Dairesi'nden gelen ve Trump'ın Twitter'da kullandığı üslupla benzer bir üsluba sahip olan bu tweetler, ABD'nin seçilmiş başkanına 'ince bir mesaj' olarak yorumlandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa