Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump, hapse atılmalarını istedi!

        8 Kasım'da yapılan seçimlerde ABD başkanı seçilen ve görevi devralmak için gün sayan Donald Trump'ın bayrak yakanlara hapis cezası verilmesi yönündeki önerisi tartışma yarattı.

        Geçtiğimiz günlerde New York'taki Trump Tower önünde toplanan Trump karşıtları, ABD bayrağı yakmıştı. Bu hareket başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanan Donald Trump'ı çok kızdırdı.

        Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Trump, ABD bayrağı yakmanın belli sonuçları olması gerektiğini, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılabileceğini veya hapse atılabileceğini belirtti.

        Ancak Donald Trump'ın bu önerisi kendi partisinde dahi muhalefetle karşılandı. Cumhuriyetçi lider Mitch McConnel, bayrak yakılmasının, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, Yargıtay'ın 1989 yılında bu konuyla ilgili verdiği kararı hatırlattı.

        Bayrak yakmanın hoş olmayan bir fikir açıklama yöntemi olduğunu belirten McConnel, "Bu ülkede, kabul edilemez fikirlere saygı duymakla ilgili uzun yıllardır sürdürdüğümüz bir geleneğimiz var." ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa