Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin korumalarına bombalı saldırı

        Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin korumalarının bulunduğu askeri konvoya bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.

        Ordu Sözcüsü Albay Edgard Arevalo, ülkenin güneyindeki Maravi kentinde bulunan askeri bir kampı ziyarete giden konvoyun güzergahında yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatıldığını belirtti.

        Saldırıda konvoyda bulunan 7 devlet başkanlığı korumasının ve 2 askerin yaralandığını söyleyen Arevalo, yaralıların hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

        Arevalo, saldırının ardından konvoydaki askerlerle saldırganlar arasında çıkan çatışmada birkaç saldırganın yaralandığını ifade etti.

        DUTERTE, ZİYARETİNİN ERTELENMESİNİ KABUL ETMEDİ

        Duterte de saldırının ardından ülkenin kuzeyindeki Nueva Ecija bölgesinde yaptığı açıklamada, korumalarının yaralanmasına rağmen aynı güzergahı kullanacağını ve Butig kasabasındaki operasyonları denetlemek için askeri kampı ziyaret edeceğini belirtti.

        Kendisine ziyareti ertelemesinin önerildiğini ancak bunu kabul etmediğini söyleyen Duterte, eğer mümkünse aynı yolu izleyerek Maravi'ye gideceğini vurguladı.

        Duterte, her yerde küçük çapta çatışmalar çıkabileceğini ifade ederek kendisine bir şey olması durumunda Yardımcısı Leni Robredo'nun yerine bakabileceğini kaydetti.

        Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, saldırıyla ordunun Butig'deki operasyonlara verdiği dikkatinin başka yöne çekilmek istendiğini ileri sürerek saldırganların konvoyda devlet başkanlığı korumalarının olduğunu muhtemelen bilmediklerini dile getirdi.

        Ülkede cumartesi gününden bu yana Maute örgütünün işgal ettiği Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasında operasyon düzenleniyor.

        Operasyonda şimdiye kadar 35 militan öldürüldü, örgütün ele geçirdiği ve aralarında belediyeye ait binanın da aralarında bulunduğu birçok bölge geri alındı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa