Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi AB Bakanı Çelik'ten Brüksel'e kritik ziyaret

        Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB yetkilileri ile temaslarda bulunmak üzere yarın Brüksel'e gidiyor.

        AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Çelik'in AB Komisyonu ile temaslarda bulunmak ve AB Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” başlıklı toplantılara katılmak üzere 29-30 Kasım'da Brüksel’e gideceği belirtildi.

        Çelik temasları kapsamında AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komisyonu üyesi Dimitris Avramopoulos, Güvenlik Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu üyesi Julian King ve İklim Eylemi ve Enerjiden Sorumlu AB Komisyonu üyesi Miguel Arias Canete ile görüşmeler gerçekleştirecek.

        Açıklamada, "Çelik’in AB Komisyonu’ndaki muhataplarıyla temaslarında, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmelerin yanı sıra terörle mücadele, göç ve vize serbestisi, küresel iklim rejimi, ve enerji alanında AB ile diyalog ve işbirliği konuları ele alınacaktır" denildi.

        Avrupa Parlamentosu geçen hafta Perşembe günü Türkiye ile müzakerelerin dondurulması çağrısında bulunan bir kararı kabul etmiş, Çelik bu kararın Ankara için "yok hükmünde" olduğunu belirtmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa