Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de üç camiye tehdit mektubu!

        ABD'nin önde gelen Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), California eyaletinde üç camiye İslamofobik ve ırkçı ifadeler içeren tehdit mektupları gönderildiğini açıkladı.

        CAIR tarafından yapılan açıklamada, mektuplarda Donald Trump’tan övgüyle bahsedildiği, Müslümanlara yönelik ise ağır hakaret ve tehdit içeren ifadelerin kullanıldığı belirtildi.

        Long Beach, Claremont ve San Jose camilerine gönderilen mektuplarda, alıcı kısmına "Şeytanın çocukları" yazıldığı ve Müslümanların "alçak ve pis mahluklar" olarak nitelendirildiği ifade edildi.

        Mektuplarda ayrıca “Hesap gününüz geldi. Kasabanın yeni şerifi Donald Trump, Amerika’yı temizleme işine siz Müslümanlardan başlayacak… Hitler’in Yahudilere yaptığını Trump siz Müslümanlara yapacak.” sözlerine yer verildi.

        Konsey, gelen tehdit mektuplarının ardından polisi ülke genelindeki camilerde güvenlik önlemlerini artırmaya çağırdı.

        CAIR Los Angeles Direktörü Hussam Ayloush, seçim döneminde ve sonrasında yaşananların Müslüman toplumda haklı bir endişe yarattığını belirterek sorumsuz ve nefret uyandıran sözlerle yürütülen seçim kampanyasının, Trump destekçilerinde nefreti körüklediğini söyledi.

        Ayloush, “Trump ırkçı insanlar yarattı demiyorum, ancak kendisi bunu normalleştirdi. Bu konuda sorumlu olmadığını iddia ediyor, saygı duyuyorum ama hatırlatmak isterim ki seçilmiş başkan olarak Trump, tüm Amerikalıların başkanı olduğunu unutmadan buna uygun davranmakla sorumludur.” dedi.

        ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 2015 yılına ait yayınladığı raporda, Müslümanlara yönelik nefret olaylarının, bir önceki yıla göre yüzde 67 arttığını açıklamıştı. Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi tarafından yayınlanan bir başka raporda, Trump'ın başkan seçilmesinden sonraki bir haftayı kapsayan sürede ülke genelinde 700'den fazla taciz ve göz korkutma olayının yaşandığı ve bunun 51’inin İslamofobik nitelikte olduğu belirtilmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa