Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Musul'da DEAŞ'a ağır darbe: 19 militan öldü

        Irak ordusu, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında 7 bölgenin kurtarıldığını ve 19 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

        Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerine ait uçakların kentin güneyindeki Eş-Şemsiyyat köyünde DEAŞ militanlarını taşıyan bir aracı hedef alması sonucu biri terör örgütü yöneticisi, 4 kişinin öldüğü belirtildi.

        Orduya bağlı 9. Zırhlı Tümeninden birliklerin aynı bölgede yürüttüğü operasyonda ise Cilyuhan köyü el geçirilirken, 6 militanın etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Dicle'nin doğusundaki operasyonlarda ise 9 militanın öldüğü ve bomba yüklü bir aracın imha edildiği kaydedildi.

        AA muhabirine konuşan Savunma Bakanlığına bağlı Terörle Mücadele Biriminden Yüzbaşı Yezen Sabit, Irak güçlerinin Musul'un kuzeyindeki el-Kahire Mahallesi'nin yüzde 30'unu geri aldığını söyledi. Sabit, Musul'un kuzey girişi olan mahallenin geri kalan kısmının kurtarılması durumunda Eş-Şelalat bölgesinde bulunan orduya bağlı 16. Tümen'e yaklaşmış olacaklarını dile getirdi.

        Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamada ise kentin batısında 6 köyün ele geçirildiği ifade edildi.

        Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa