Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Brett McGurk: YPG Münbiç'ten ayrılacak

        ABD'nin DAEŞ Karşıtı Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, tüm YPG güçlerinin Münbiç'ten ayrılarak Fırat'ın doğusuna çekileceğini söyledi.

        McGurk, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, "Kilometretaşı: Tüm YPG birimleri, yerel birimlerin DEAŞ'tan sonra güvenliği sağlamasına yönelik eğitimlerini tamamlamasının ardından Münbiç'ten ayrılarak Fırat'ın doğusuna dönecek" dedi.

        Yerel güçlerin yurtlarını savunmak için eğitilmelerinin ve desteklenmelerinin DEAŞ'in bir daha geri dönememesini sağlamanın en iyi yolu olduğunu belirten McGurk, koalisyon olarak bu çabayı hayata geçirmelerinden gurur duyduklarını dile getirdi.

        McGurk, YPG'nin de içerisinde olduğu, Fırat'ın doğusundaki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) DEAŞ'i, Rakka'dan atmak için ilerleyişini sürdürürken, Iraklı güçlerin de Musul'un daha da içlerine ilerlemekte olduğunu belirtti.

        Suriye'nin kuzeyinde stratejik öneme sahip Münbiç geçen Ağustos ayında DEAŞ'ten geri alınmıştı. Operasyonu düzenleyen SDG'nin içerisinde YPG unsurlarının bulunması Türkiye'nin tepkisini çekmiş, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime yol açmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa