Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Paris'te polisin izinsiz gösterisine soruşturma

        Fransa'da Emniyet Genel Müdürü Jean-Marc Falcone, Paris'in Champs Elysee meydanında, dün akşam izinsiz gösteri yapan polisleri kınayarak, sorumlular hakkında soruşturma açılacağını duyurdu.

        Falcone, yaptığı yazılı açıklamada, ''Cumhuriyet'in yasalarını ve kamuyu korumakla görevli polisler, kuralları bu şekilde ihlal edemezler.'' ifadesini kullandı. Falcone, protestoya katılanlarla ilgili bir iç soruşturma başlatılması talimatı verdiğini bildirdi.

        Başkent Paris'in ünlü Champs Elysee meydanında polis araçlarıyla toplanan yüzlerce kolluk görevlisi, korna çalarak ve selektör yaparak, son dönemde meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarını protesto etmişti.

        Polis sendikaları, ülke genelinde son dönemde artan terör saldırıları yüzünden sürekli fazla mesaiye kalınmasından ve polisin kendisini koruması için yeterli fiziksel araç ve gereçten yoksun olmasından şikayet ediyor.

        Bir polis çiftin, evlerinde terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmesinin ardından geçen hafta Paris'te devriye gezen bir polis aracına molotofkokteyli atılması sonucu 1'i ağır 2 polisin yaralanması, polis sendikasının sert tepkisine yol açmıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa