Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kâbustan kurtuldular ama hayal kırıklığı yaşıyorlar

        Suriyelibilgisayar teknisyeni Abdo S., iddiaya göre 10 yıl önce evlendiği Rus eşi Alla Bartels’e (30), çocuklarıyla birlikte terör örgütü DEAŞ’a katılmak istediğini söyledi. Genç kadının izin vermemesi üzerine 2 yıl önce DEAŞ’a katılan Abdo S., geçen yıl aralık ayında Rusya’ya gidip çocuklarını 3-4 ay ömrü kaldığını söylediği hasta babasına götürmek için izin aldı. Ancak 1 ay sonra döndüğünde yanında çocuklar yoktu.

        Çocuklarını bulmak için Türkiye’ye gelen Alla Bartels, savcılık ve polise başvurdu. 8 yaşındaki Muhammed S. ile 4 yaşındaki Losef S., polis tarafından parkta yatarken bulundu. Bir süre dedelerinin yanında kaldıkları, ardından sokağa terk edildikleri öne sürülen çocuklar, işlemlerinin ardından anneleri tarafından Rusya’ya götürüldü.

        ‘DEFALARCA ÖLÜM VE KAÇIRMA TEHDİDİ ALDIM’

        Moskova’ya döndükten sonra Abdo S.’den boşandığını ancak tehditleri yüzünden umdukları huzuru bulamadığını anlatan Alla Bartels, “Biz Moskova’ya döndüğümüzde bizi yeniden tehdit etmeye başladı ve çocukları alıp Suriye’ye götüreceğini söyledi. Defalarca ölüm ve çocukları kaçırma tehdidi aldım. Korku içinde yaşamaya başladık. Mahkemeye gidip Türkiye’de çocukları sokağa attığını ve Suriye’ye giderek DEAŞ’a katıldığını anlattım. Mahkeme, çocuklara belirli bir uzaklıkta yaklaşmasına karar verdi ve benim refakatimde ayda bir çocukları görebileceğine hükmetti. Çocuklar korktuğu için okula gidemiyor. Eğitimlerini evde sürdürüyoruz. Rus hukuku, bizi Türk hükümeti kadar korumadı. Çocuklarımı yurtdışına da çıkaramıyorum. Şimdi tek ümidim, Türkiye’deki mahkeme kararı ve çocukların durumları ile ilgili belgeleri Rusça’ya çevirterek mahkemeye delil olarak sunmak” dedi.

        BEYCAN ÜÇKARDEŞ/GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa