Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik: Ülkelerine sığınmacılar dolar

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik, İsveç televizyon kanalı SVT'nin 'Agenda' programında yayınlanan söyleşisinde, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile AB arasında imzalanan 'sığınmacılar anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle AB'yi uyardı.

        İsveç'te ses getiren söyleşide İlnur Çevik, Türk vatandaşlarına vize kısıtlamalarının kaldırılmaması durumunda "O zaman Avrupa Birliği bunun sonuçlarına katlanır. Ülkelerine sığınmacılar dolar" diye konuştu.

        "İŞTE YUNAN ADALARI ORADA, İŞTE AB ORADA"

        Bunun 'açık bir tehdit olup olmadığı' sorusunu da İlnur Çevik "Bu bir tehdit değil. Bu bir olgu. Biz bu insanları sürekli burada tutamayız. O zaman biz de onlara 'İşte Yunan Adaları orada duruyor. İşte AB orada duruyor' deriz" diye cevapladı.

        OHAL'in uzatıldığı üç ay içerisinde Türk vatandaşlarına vize kısıtlamasının koşullarından olan terörle mücadele yasalarının ele alınıp alınamayacağı sorusunu cevaplayan İlnur Çevik, "Bu, AB'nin vize kısıtlamalarını kaldırmamak için bir bahanesi. Bir ülkenin teröristler tarafından tehdit edilmesi söz konusu. PKK her gün insanları öldürüyor. IŞİD bu ülkede insanları öldürdü. Niçin anti-terör yasalarını uygulamayalım ki?" dedi.

        "AB, DARBEYİ DESTEKLEDİ"

        Ankara'da gerçekleştirilen 'Agenda' programındaki söyleşisinde İlnur Çevik, 15 Temmuz darbe girişiminde AB ülkelerinin darbecilere karşı Türk Hükümeti'ni yeteri kadar desteklemediklerini ileri sürerek "Bu, AB için utanç verici. Bize destek vermeyerek gerçekte darbe girşimcilerini desteklemişlerdir" diye konuştu. İlnur Çevik 'AB'nin darbeyi desteklediğini mi söylüyorsunuz' sorusunu da "Evet, bunu yaptılar" diyerek cevapladı.

        İlnur Çevik, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açılan soruşturmalar, yapılan tutuklamalar ve tasfiyeleri savunarak "Biz sadece Türkiye'de terörü körükleyenlerin üzerine gidiyoruz. Ben terörizm derken, gerçekten terörizmi kastediyorum. Onlar bombalıyorlar ve insanları öldürüyorlar" dedi.

        Tutuklanan gazetecilerle ilgili soruya da İlnur Çelik "Onlar teröristleri destekliyor. Ne yapmamızı istiyorsunuz ki, çiçek mi verecektik?" diye cevapladı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa