Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer ABD'den Rusya'nın 'Adnani' açıklamasına yalanlama

        ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, önceki günHalep yakınında öldüğü ileri sürülen DAEŞ sözcüsü Ebu Mahummed el-Adnani'ye yönelik saldırıyı Rusya'nın düzenlediğini destekleyecek bilgileri bulunmadığını söyledi. Cook, saldırıyı ABD öncülüğündeki koalisyonun gerçekleştirdiğini ve bunun sonuçlarının değerlendirildiğini bildirdi.

        Cook, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, Adnani'ye yönelik saldırıyı Rusya'nın düzenlediğini belirten Rusya Savunma Bakanlığının Facebook sayfasındaki açıklamasına dair soruları yanıtladı.

        Cook, "Rusya'nın Adnani'ye yönelik saldırı düzenlediği iddiasını destekleyecek bir bilgimiz yok. Ayrıca Rusya'nın başından beri zamanının çoğunu Esad rejimini desteklemek için kullandığını da vurgulamak isterim. Bildiğimiz kadarıyla Rusya, DAEŞ'in liderlerini hedef alan bir çaba göstermedi. Adnani'yi hedef alan El Bab yakınında biz bir saldırı düzenledik. Bunun sonuçlarını hala değerlendiriyoruz." dedi.

        Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest da, Adnani'nin öldürüldüğü hava saldırısına Rusya'nın da katıldığını doğrulayacak bir bilgileri olmadığını söyledi.

        RUSYA 'SALDIRIYI BİZ DÜZENLEDİK' DEMİŞTİ

        Terör örgütü DAEŞ'e yakınlığıyla bilinen Amak haber ajansı, asıl ismi Taha Subhi Fellaha olan DAEŞ'in sözcüsü Adnani'nin Halep çevresindeki çatışmalarda öldüğünü duyurmuştu.

        Bunun ardından Pentagon açıklama yaparak Adnani'ye yönelik hava saldırısı düzenlediklerini, bunun sonuçlarını değerlendirildiğini bildirmişti.

        ABD medyasındaki haberlerde de Rusya Savunma Bakanlığının sosyal medyadaki resmi hesabından saldırıyı ülkesinin düzenlediği yönünde bir açıklama yaptığı belirtilmişti.

        DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye yakınlığıyla bilinen İdlib doğumlu Adnani'nin, terör örgütünün Suriye'deki önde gelen liderleri arasında yer aldığı belirtiliyor.

        ABD Dışişleri Bakanlığı, 5 Mayıs 2015'te, Ebu Muhammed el-Adnani'nin yakalanmasına yardımcı olacak bilgileri verenlerin 5 milyon dolarla ödüllendirileceğini duyurmuştu.

        AA-REUTERS

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa