Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Türkiye'yi karalama kampanyasında son perde

        Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'yi terör örgütlerine destek vermekle itham eden gizli raporu savundu.

        Brandenburg televizyonu RBB'ye konuşan de Maiziere, raporda Türkiye'yi "Ortadoğu'daki dinci grupların merkezi eylem platformu" olarak nitelendiren ifadeler için pişmanlık duyacak bir şey olmadığını söyledi.

        Alman İçişlerinden yapılan açıklamada büro hatası olduğu dile getirilmişti. RBB'nin "pişmanlık duyuyor musunuz" sorusuna yanıt veren Thomas de Maiziere,"Pişman olacak bir şey yok" dedi.

        Anamuhalefetteki Sol Parti'nin Türkiye hakkında verdiği bir soru önergesine verilen yanıtta, "Ankara'nın, özellikle 2011 yılından bu yana yavaş yavaş İslamlaşan iç ve dış politikasının bir sonucu olarak, Türkiye Orta ve Yakındoğu'daki İslamcı gruplar için merkezi eylem platformu haline gelmiştir" değerlendirmesi bulunuyor.

        Sözkonusu ifadeleri "Türkiye'deki gerçekliğin bir bölümünün keskin ifadelerle ortaya konulması" olarak nitelendiren de Maiziere, Türkiye'deki gerçekler ve Ankara'nın Alman hükümetiyle ilişkilerinin bunun çok ötesinde olduğunu söyledi.

        Raporda görüşü alınmayan Alman Dışişleri Bakanlığı, kamuoyuna sızan ifadeleri kabul etmediğini belirterek rapora mesafe koymuştu. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise, raporun içeriğine girmeden "Türkiye, bizim görüşümüze göre IŞİD'le mücadelede önemli bir müttefiktir" demişti.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa