Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Kübalı 'Hayalet'i yakaladı!

        Kübalı "hayalet" lakaplı firari Anibal Mustelier, 26 yıllık kaçışın ardından yakalandı.

        Yerel basının ABD'nin Florida eyaleti polisinin açıklamasına dayandırılan haberlerinde, 66 yaşındaki Mustelier'in, silahlı soygun ve hırsızlık suçlarından Miami yakınlarındaki Hialeah bölgesinde yakalandığı belirtildi.

        Bölgedeki son kuyumcu soygunlarının arkasında olduğundan şüphelenilen Mustelier'in, çetesine sızmayı başaran polisler tarafından yakalandığı bildirildi.

        Polis, 1990 yılından bu yana hakkında yakalama kararı olan Mustelier'in kiralık katil olarak da suç işlediğinin sanıldığını ifade etti.

        ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından aranan uluslararası bir firari olan Mustelier'in 1989 ve 1990 yıllarında, rakip uyuşturucu tacirlerinin Miami'nin kontrolünü ele geçirmek için çatıştığı yıllarda iki cinayet girişiminde yer aldığı iddiasıyla da arandığı kaydedildi.

        Mustelier'in 26 yıllık kaçışı sırasında usta bir banka soyguncusu haline geldiğine inanan polis, "Hayalet"in, Brickell'deki bankanın emanet bölümünden 5 milyon dolar değerindeki mücevherin çalındığı Florida'daki en büyük soygunlardan birinin arkasında olduğundan şüpheleniyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa