Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Liberal Demokrat Parti liderinden çarpıcı açıklama

        Düzenlediği basın toplantısında FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini değerlendiren Jirinovski, girişimin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen'in olduğunu söyledi.

        Jirinovski,FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'de saklanan ve buradan vatanını karıştırmaya çalışan bir hain olduğunu belirtti.

        Jirinovski, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşılığından gıyabi tutuklu Fetullah Gülen de ABD de Türkiye'nin düşmanı. ABD, FETÖ elebaşı Gülen'i sadece barındırmıyor, ona maddi destek de sağlıyor" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatansever, ülkesini kalkındırmayı amaçlayan olağanüstü bir cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Jirinovski, Rusya'nın, seçilmiş yasal Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Türkiye'yi desteklediğini kaydetti.

        Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmenin olumlu sonuç doğuracağını ümit ettiğini dile getiren Jirinovski, ikili ilişkilerin görüşme sonrasında ivme kazanacağını bildirdi.

        LDP lideri Jirinovski, Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için devlet başkanlarına öneriler gönderdiğini, bu önerilerin dikkate alınacağını düşündüğünü ifade etti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa