Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Britanya polisi Suriye'yle ilgili kitap okuyan kadını sorguladı

        HABERTURK.COM

        Britanya'da yaşayan Müslüman bir sağlık çalışanı, Türkiye'de geçirdiği balayından dönerken, Suriye'yle ilgili okuduğu bir kitap sebebiyle polis tarafından 'terör yasaları' altında sorgulandı.

        Independent'ın haberine göre Faizah Shaheen adlı 27 yaşındaki kadın, balayı için gittiği Marmaris'ten 25 Temmuz'da dönerken, Britanya'da Doncaster Havalimanı'nda polis tarafından durduruldu.

        Genç kadının sorgulanmasının sebebi 14 gün önce Thomson Havayolları mürettebatı tarafından 'şüpheli hareketleri' olduğunun bildirilmesiydi.

        Bu şüpheli hareketin ise Shaheen'in, Suriye iç savaşındaki kültür ve sanata dair bir kitap okuması olduğu anlaşıldı.

        Malu Halasa tarafından kaleme alınan 'Syria Speaks: Art and Culture from the Frontline' adlı İngiliz PEN ödülü sahibi kitapta, Suriyeli yazarların ve sanatçıların kısa yazılarının, hikayelerinin, şarkılarının, karikatürlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı belirtildi.

        Shaheen olay esnasında polisin kendisini 'suçlu' gibi hissettirdiğini, çok kızgın olduğunu ve inancı yüzünden ayrımcılığa uğradığını düşündüğünu aktarırken, polis ve havayolları şirketi için şikayette bulunacağını kaydetti.

        Sağlık çalışanı olan Shaheen, gençlerin radikalleşmelerini engellemenin işinin bir parçası olduğunu belirterek, "İronik bir şekilde, işimini bir parçası radikalleşmeye karşı çalışmak ve radikalleşme riski altındaki zihinsel problemli savunmasız gençleri değerlendirmek" diye konuştu.

        Shaheen, "Polise de, radikalleşmeye karşı savaştığımı ve stereotipleri yıkmaya çalıştığımı söyledim." dedi.

        Genç kadın, eğer Müslüman olmasaydı da aynı muameleyi görüp görmeyeceğini sorguladığını anlattı.

        Thomson Havayolları yaptığı açıklamada, mürettebatın tedbir amaçlı her türlü endişelerini bildirmek zorunda olduğunu ancak Shaheen'in sıkıntısını da anladıklarınıifade etti.

        (Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa