Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İncirlik'ten IŞİD'e saldırılar kesilmedi

        Bahar BAKIR/ANKARA

        Hava sahası bir süreliğine askeri uçuşlara kapatılmış olsa da, operasyonların uzun süre askıya alınmaması için ABD’nin, Türk yetkililerle temasa geçtiği öğrenildi.

        Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz’da Suriye’de 7’si Membiç’e yönelik 9 saldırı düzenlendi. Irak’ın hava saldırısına yönelik saldırılar da düzenlendi. Uluslararası koalisyon tarafından düzenlenen saldırıların önemli bir kısmının İncirlik Üssü’nden yapıldığı belirtiliyor.

        Darbe girişiminde Ankara’yı bombalayan uçakların kalktığı ve iki tanker uçakla yakıt ikmali yapıldığı iddiaları sonrasında İncirlik Üssü kapatılmıştı. Üsse giriş-çıkışlar engellenirken, elektrikler de kesilmişti.

        İncirlik Üssü Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van ve 10 asker darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle operasyonla gözaltına alınmıştı.

        ‘IŞİD’LE MÜCADELE DEVAM ETSİN’ TALEBİ

        HABERTÜRK’ün edindiği bilgilere göre, ABD darbe girişiminin olduğu anda Türk yetkililerle temasa geçmeye çalıştı. ABD asker ve vatandaşlarının güvenliği için gerekli tedbirler alındı.

        ABD’li asker ve sivil personel güvenli bölgelerde bekledi. Türkiye’nin darbe girişimi sırasında askeri uçaklara hava sahasını kapatması nedeniyle İncirlik Üssü’nde IŞİD’e yönelik operasyonlar bir süre durdu.

        ABD, Irak ve Suriye’de kritik bir şekilde devam eden operasyonların uzun süre durmaması için Türk yetkililerle temasa geçti.

        Eşzamanlı olarak, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, IŞİD’le mücadele operasyonlarında sorun yaşanmaması için gerekli hava operasyonlarını yeniden ele aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa