Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'ın eşi ilk konuşmasında Obama'nın sözlerini kopyaladı iddiası

        HABERTURK.COM

        ABD'deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump'ın eşi Melania Trump, partinin ulusal kongresinin ilk gününde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerinde topladı.

        Fakat dış basında yer alan haberlere göre Trump'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'nın 25 Ağustos 2008 tarihinde Demokrat Parti ulusal kongresinde yaptığı konuşmanın bir kısmını neredeyse birebir kopyaladığı ortaya çıktı.

        Melania Trump konuşmasında, "Ailem bana, hayatta istediğin şey için çok çalışmayı, sözünün eri olmayı, yapacağım dediğin şeyi yapmayı, sözünü tutmayı ve insanlara saygılı davranmayı öğretti." ifadelerini kullandı.

        Michelle Obama'nın 2008'de yaptığı konuşmada ise şu ifadeler yer alıyordu: "Barack ve ben birçok benzer değerle yetiştirildik: hayatta istediğin şey için çok çalışmak, sözünün eri olmak ve yapacağım dediğin şeyi yapmak, insanlara onurve saygıyla davranmak, onları tanımasan bile, onlara katılmasan bile."

        Melania Trump dünkü konuşmasında, "Ailem bana günlük hayatımda değerleri ve ahlakı göstermeyi öğretti. Bu çocuklarımıza aktaracağım derstir. Ve biz bu dersleri gelecek nesillere aktarmalıyız. Çünkü biz çocuklarımızın, başarılarına ulaşmaları için tek limitin, hayallerinin gücü ve onun için çalışma isteği olduğunu bilmesini istiyoruz" diye devam etti.

        Obama ise konuşmasına şöyle devam etmişti: "Ve Barack Obama ile ben, bu değerler ışığında hayatlar kurmak için yola çıkıyoruz ve bunları gelecek nesillere aktarmak için. Çünkü bütünçocukların başarı için tek limitlerinin, hayallerinin menzili ve onun için çalışma isteklerinin olduğunu bilmesini istiyoruz."

        Slovenya asıllı eski manken Trump'ın konuşmasını bir ekibin yardımıyla hazırladığı belirtildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa