Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Obama iş aramaya başlıyor!

        Obama, ABD'deki yatırım olanaklarının tanıtılması amacıyla başkent Washington'da düzenlenen SelectUSA Yatırım Zirvesi'nde yatırımcılara hitap etti.

        Konuşmasında ABD'nin yatırım için dünyadaki en güvenli ve güçlü ülke olduğunu savunan Obama, ülkede istihdamın 75 aydır artarak rekor kırdığını, Trans-Pasifik Ortaklığı gibi büyük ticaret anlaşmalarının yakında devreye gireceğini ve lise mezuniyet oranının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

        Obama, ABD'nin şu anda dünyada en fazla yabancı yatırım çeken ülke konumunda olduğuna işaret ederek, "Şu anda burada olmayı seçmelisiniz çünkü hiçbir ülke küresel ekonomi için ABD kadar önemli değil. Şirketinize başka hiçbir ülke daha fazla inovasyon getiremez ve ürünlerinizi daha fazla piyasayla tanıştıramaz. Başka hiçbir ülke bizim kadar iyi üniversitelere sahip değil, araştırma ve geliştirmeye bizden fazla yatırım yapan yok" ifadelerini kullandı.

        Bu mesajlarını "iyi bir işportacının konuşmasına" benzeten Obama, espirili sözlerine şöyle devam etti:

        "Amerika'nın satış elamanı olmaktan çekinmem. Ben de yaklaşık yedi ay sonra iş arıyor olacağım ve bundan dolayı mutluyum. LinkedIn hesabı açacağım ve karşıma neler çıkacağına bakacağım".

        Obama, yabancı yatırımcılara ABD'yi seçmeleri tavsiyesini yineleyerek ve iyi şanslar dileyerek sözlerini tamamladı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa