Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Roma’nın ilk kadın Belediye Başkanı Virgina Raggi oldu

        İtalya’da 126 yerleşim yerini ilgilendiren kısmi yerel seçimlerin ikinci turunda oy verme işlemi sona erdi. Roma’da ana muhalefet 5 Yıldız Hareketinin adayı Virgina Raggi İtalya kısmı yerel seçimlerinde oyların çoğunluğunu alarak Roma’nın ilk kadın belediye başkanı oldu.

        İlk turu 5 Haziran’da yapılan ve yüzde 50 bandına ulaşılamayan yerel yönetimlerde en çok oy alan iki aday arasında yapılan ikinci tur seçimde oy verme işlemi yerel saatle 23.00’te (TSİ 00.00) sona erdi.

        İçişleri Bakanlığı verilerine göre, aralarında başkent Roma ve ülkenin ikinci büyük kenti Milano ile Napoli, Torino ve Bologna başta olmak üzere 126 yerleşim yerinde yapılan ikinci tur seçim için kayıtlı 8 milyon 610 bin 142 seçmenden yüzde 50,54’ü sandık başına gitti.

        İlk sonuçlara göre, Roma’da ana muhalefet 5 Yıldız Hareketinin adayı Virgina Raggi, oyların yaklaşık yüzde 67,30’unu almayı başardı. Sonuçların bu şekilde kesinleşmesiyle Raggi, Roma’nın ilk kadın belediye başkanı oldu.

        İtalyan medyasındaki haberlere göre, iktidar partisi PD için bir diğer kötü sürpriz ise ülkenin sanayi kenti Torino’da yaşandı. PD’nin kalesi gibi görülen Torino’dan gelen ilk sonuçlara göre, 5 Yıldız Hareketinin adayı Chiara Appendino, mevcut başkan ve PD’nin adayı Piero Fassino'yu koltuğundan edebilir. Appendino’nun yarışı yüzde 55 ile Fassino’nun önünde götürdüğü belirtiliyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa