Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erbil'de otel yangını

        Kuzey Irak'ın Erbil kentinde bulunan bir otelin masaj salonunda çıkan yangında 14'ü yabancı olma üzere 17 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ölenler arasında Türk vatandaşının olmadığı açıklandı

        Kuzey Irak'ın Erbil kentinde, Türkiye'nin Başkonsolosluğu'nun da bulunduğu Neçir Caddesi üzerinde bulunan Capitol Hotel'de bu akşam saatlerinde yangın çıktı. Binan alt katında bulunan masaj salonunda elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangının kısa sürede otelin diğer bölümlerine sıçradığı öğrenildi.

        Çok sayıda itfaiyenin müdahale ettiği yangında ilk belirlemelere göre 3'ü Irak vatandaşı, 14'ü ise yabancı olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yangının çıktığı otelde genellikle çalışmak için Uzakdoğu ülkelerinden Erbil'e gelen yabancıların kaldığı öğrenildi. Otelde çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtilirken, soğutma ve arama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi. Yerel güvenlik kaynakları çıkan yangında şu ana kadar 10 kişinin de yaralanarak çevredeki hastanelere kaldırıldığını ifade etti.

        "HAYATINI KAYBEDEN TÜRK VATANDAŞI YOK"

        Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Erbil kentindeki otel yangınında 17 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, olayda hayatını kaybeden Türk vatandaşının olmadığını açıkladı.

        Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle; "Irak'ın Erbil şehrinde 5 Şubat 2016 akşamı bir otelde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 17 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilmiştir. İntikal eden ilk bilgilerden hayatını kaybedenler arasında vatandaşımız bulunmadığı anlaşılmaktadır. Gelişmeler takip edilmekte olup, gerektiği takdirde IKBY'nin olabilecek taleplerinin karşılanması için gerekli hazırlık yapılmaktadır."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa