Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya'nın iddiasına jet yanıt

        Bugün Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Rus Dışişleri sözcüsünden sonra bu kez de Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov'dan Türkiye açıklaması geldi.

        Konaşenkov, Türk silahlı kuvvetlerinin Suriye'de operasyona hazırlandığını iddia etti. Konaşenkov, "Elimizde Türkiye'nin Suriye topraklarına yoğun bir askeri müdahale hazırlığında olduğundan şüphelenmemize neden olan dayanaklar var. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye topraklarında aktif eylemler gerçekleştirmek için gizli bir hazırlık içinde olduğunu gösteren işaretler giderek artıyor" diye konuştu.

        TÜRKİYE'DEN JET CEVAP

        Reuters haber ajansına konuşan Başbakanlık ofisinden üst düzey bir Türk yetkili Rusya'nın, Türkiye'nin kara operasyonu hazırlığında olduğunu ileri sürerek Suriye'deki suçlarından dolayı üzerindeki dikkati dağıtmaya çalıştığını söyledi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Ruslar kendi Suriye'de işledikleri suçları saklamaya çalışıyorlar. Suriye'yi halihazırda istila eden bir ülke olarak sivillere yönelik saldırılardaki dikkati dağıtmaya çalışıyorlar. Türkiye kendi güvenliğine sağlamak için her türlü önlemi alma hakkına sahiptir."

        Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz saatlerde Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir müdahale hazırlığı içinde olduğundan şüphenilmesi için "ciddi emareler" bulunduğunu öne sürmüştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa