Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Merkel, Hollande ve Putin ile görüştü

        Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, yazılı açıklamasında, liderlerin Donbas bölgesindeki durumun iyileştirilmesi için Minsk Anlaşması'nın temel teşkil ettiği yönünde hemfikir olduklarını ifade etti.

        Hükümet ve devlet başkanlarının ateşkesin sağlanması için üçlü temas grubunun çabalarını desteklediklerini açıkladıklarını belirten Seibert, bu ateşkesin 100 kalibreden küçük silahların da yer aldığı ağır silahların çekilmesinin de kapsaması gerektiğini kaydetti.

        Bu konuda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) rolünün ve özel gözlemcilerin güvenliğinin ve hareket etme özgürlüğünün önemli olduğuna işaret eden Seibert, gözlemcilere yönelik tehditlerin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

        Görüşmede Minsk Anlaşması'nda yer alan siyasi sürecin de ele alındığını ifade eden Seibert, bu konuda yerel seçimlerin AGİT standartlarına göre ve Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları (ODIHR) gözetiminde Ukrayna yasalarına uygun yapılması gerektiğini kaydetti.

        Seibert, Hollande ve Merkel'in ayrılıkçıların bulunduğu bölgelerde anlaşmaya uygun olmayan ayrı seçimler yapmasının Minsk sürecini tehlikeye sokacağının altını çizdiğini belirtti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa