Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya IŞID kapıdayken Musul komutanı tatildeydi

        IŞİD’in Musul’u işgaline ilişkin Irak Meclisi’nde kurulan bir araştırma komisyonuna sunulan raporda çarpıcı veriler yer aldı. Komisyona sunulan ve 92 ordu mensubunun ifadelerinden oluşan 114 sayfalık raporda, Musul’un düşebileceğine dair raporlara rağmen bölgeden sorumlu komutanın “tatilini kesip görevinin başına dönmediği” vurgulandı. Rapora göre, IŞİD’in Musul’u kuşatma altına almak için 6 ay önceden köprüleri havaya uçurduğu, stratejik yolları ele geçirdiği ve yığınak yaptığına dair raporlar Ninaveh Vilayeti Garnizon Komutanı Tuğgerenal Mehdi Garavi’ye sunulmuştu.

        Raporlarda, hava saldırıları ve karadan yapılacak yıldırım saldırılarla örgüt militanlarının yok edilebileceği de belirtiliyordu. Ancak bu operasyonlar hiç gerçekleşmedi. Mayıs ayında istihbarat raporları örgütün Musul’un bazı mahallelerine konuşlandığını ve saldırının haziran ayında gerçekleşebileceğini söylüyordu. Bu raporlara rağmen Tuğgerenal Garavi tatile çıktı ve ancak saldırı 5 Haziran’da başladığında Musul’a geri döndü. Garavi, Musul’un 10 Haziran’da düşmesi üzerine açığa alınmış ve hakkında soruşturma açılmıştı.

        IŞİD’in Musul’u işgaline ilişkin Irak Meclisi’nde kurulan bir araştırma komisyonuna sunulan raporda çarpıcı veriler yer aldı. Komisyona sunulan ve 92 ordu mensubunun ifadelerinden oluşan 114 sayfalık raporda, Musul’un düşebileceğine dair raporlara rağmen bölgeden sorumlu komutanın “tatilini kesip görevinin başına dönmediği” vurgulandı. Rapora göre, IŞİD’in Musul’u kuşatma altına almak için 6 ay önceden köprüleri havaya uçurduğu, stratejik yolları ele geçirdiği ve yığınak yaptığına dair raporlar Ninaveh Vilayeti Garnizon Komutanı Tuğgerenal Mehdi Garavi’ye sunulmuştu. Raporlarda, hava saldırıları ve karadan yapılacak yıldırım saldırılarla örgüt militanlarının yok edilebileceği de belirtiliyordu. Ancak bu operasyonlar hiç gerçekleşmedi. Mayıs ayında istihbarat raporları örgütün Musul’un bazı mahallelerine konuşlandığını ve saldırının haziran ayında gerçekleşebileceğini söylüyordu. Bu raporlara rağmen Tuğgerenal Garavi tatile çıktı ve ancak saldırı 5 Haziran’da başladığında Musul’a geri döndü. Garavi, Musul’un 10 Haziran’da düşmesi üzerine açığa alınmış ve hakkında soruşturma açılmıştı.

        ‘Türkiye çok yakında vuracak’

        ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Türk uçaklarının IŞİD’e karşı mücadelede hava saldırılarına katılmasına ilişkin soruları yanıtladı. Davis, İncirlik mutabakatının ardından Türk uçaklarının hava saldırılarına ne zaman katılacağına yönelik soruya, “Çok kısa zamanda, herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında” yanıtını verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa