Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kabine sistemi değişti

        Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı ile aralarında Dışişleri Bakanı'nın da bulunduğu kabine üyelerinden bir kısmının görev yerini değiştirirken bir kısmını da görevden aldı.Nieto, Başkanlık Sarayı'nda düzenlediği basın açıklamasında, yapılan değişikliğin ülkede yaşanan sorunlarla yüzleşme açısından önem taşıdığını söyledi.

        Yeni kabineyi ülkeyi geliştirmek için takım olarak çalışacak bir hükümet olarak niteleyen Devlet Başkanı Nieto, Miguel Angel Osorio Chong'u İçişleri Bakanı, Aurelio Nuno'yu da Milli Eğitim Bakanı olarak atadığını belirtti.

        Yapılan yeni düzenlemede, hapishanelerde güvenlik zafiyeti olduğu gerekçesiyle eleştirilen Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Monte Alejandro Rubido görevden alınırken, yerine Renato Sales Heredia getirildi. Dışişleri Bakanı Jose Antonio Meade'nin yerine Turizm Bakanı Claudia Ruiz Massieu getirilirken, Meade ise Sosyal Kalkınma Bakanlığı görevine getirildi.Kırsal Bölge ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı görevini yürüten Başsavcı Jesus Murillo Karam görevden alınırken, yerine Rosario Robles getirildi.

        "Pew Research Center" isimli araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre, halkın devlet başkanına duyduğu güvende yüzde 7 düşüş kaydedilirken, ülkenin yönetimine duyulan memnuniyet 2011'den bu yana en düşük seviyede bulunuyor.

        "Sinaloa Karteli" adıyla bilinen uluslararası uyuşturucu çetesinin lideri "El Chapo" olarak bilinen Joaquin Archivaldo Guzman Loera 11 Temmuz'da yüksek güvenlikli Altiplano hapishanesindeki hücresinin altından 1,5 kilometre uzaklıkta yer alan ve inşaat halinde bir eve kadar uzanan tünelden kaçmıştı. Olayla ilgili olarak üç cezaevi görevlisi tutuklanmıştı. Federal Başsavcılık, ABD ve Meksika tarafından aranan Guzman'ı bulana veya bulunmasına yardımcı olan kişilere yaklaşık 3,7 milyon dolar ödül vereceğini duyurmuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa