Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya O sitede Türk kullanıcılar da varmış!

        Hacklenerek 32 milyon kişinin bilgilerini deşifre eden Ashley Madison adlı çöpçatanlık sitesini skandalına Türkiye de karıştı. Sitede Türkiye’den de kullanıcılarının olduğu iddia edildi.

        Eşini adlatan binlerce insanın bilgilerini ortaya çıkaran site 'Hayat kısa, bir kaçamak yaşa' sloganıyla milyonlarca üyeye sahipti.

        İngiliz basını, sitenin 37 milyon üyesinin dünya üzerindeki dağılımını gösteren bir harita yayınladı. Haritaya göre sitenin en popüler olduğu yerler ABD, Latin Amerika, Hindistan, orta ve güney Avrupa. Harita, siteyi aktif olarak kullananlar arasında Türkiye’den kişilerin de olduğunu gösteriyor.

        Bilgisayar korsanları, sitenin sunucularına sızarak üyelerin başta kredi kartı bilgileri olmak üzere, ‘cinsel fantezileri dahil’ tüm kişisel bilgilerini ele geçirdiklerini iddia etmişti.

        Sitenin güvenlik ağı sorumluları ise her ne kadar sisteme bir sızma olsa da bilgisayar korsanlarının tüm bilgilere erişemediğini öne sürmüştü.

        Sitenin kullanıcıları arasında İngiltere ve ABD hükümetinden isimlerin yanı sıra, BM'den de üst düzey yetkililerin yer aldığı açıklanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa