Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Telabyad'da ÖSO bayrağı

        HASAN ATMACA / ŞANLIURFA / GAZETE HABERTÜRK

        İÇ savaşın sürdüğü Suriye’nin Türkiye sınırındaki Telabyad kasabasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağının göndere çekilmesi, PKK bağlantılı PYD’nin silahlı gücü YPG’nin bölgeden çekildiği söylentilerine yol açtı.

        YPG, 15 Haziran’da IŞİD ile girdiği çatışma sonucu Telabyad’ı ele geçirmişti. Ancak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin hemen karşısında bulunan sınır kapısındaki göndere dün sabah büyük bir ÖSO bayrağı çekildi. ÖSO bayrağının yanında daha önceden aslı olan PYD bayrağının da durduğu görüldü.

        ÖSO’nun ‘Ebu İsa’ kolunun sınır kapısının denetimini devraldığı öğrenildi.

        MÜSLIM: ÇEKİLMEDİK

        Telabyad kasabasına ÖSO bayrağı asılması “YPG çekiliyor” yorumlarına yol açtı. PYD Başkanı Salih Müslim ise bu iddiaları “Öyle bir şey yok. ÖSO bayrağı orada hep vardı, belki daha büyük bir bayrak asmışlardır. YPG’nin çekilmesi söz konusu değil” sözleriyle yalanladı. PYD Telabyad yetkilisi Ömer Eluş ise iddiaları yalanlayarak “Kasabayı Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yönetiyoruz” dedi. Telabyad, 2012’de Esad güçlerini püskürten Özgür Suriye Ordusu milislerinin kontrolüne geçmişti. Ancak Telabyad’ın kontrolü 2014 başında saldırıya geçen IŞİD militanlarının eline geçti. YPG haziran ayında Telabyad’ı ele geçirirken, ÖSO militanları da çatışmalarda destek vermişti. Akçakale Sınır Kapısı 20 aydır kapalı bulunuyor. Sınır kapısına ÖSO bayrağının çekilmesinin ardından bazı Suriyelilerin kapı önünde beklemeye başladığı ifade ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa