Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amsterdam-Paris treninde silahlı saldırı

        Hollanda'nın başkenti Amsterdam'dan Fransa'nın başkenti Paris'e sefer yapan bir trende silahlı bir kişi etrafa ateş açtı.

        İki kişiyi yaralayan Kalaşnikoflu saldıgan; Spencer Stone, Alek Skarlatos ve Anthony Sadler isimli üç ABD'li tarafından etkisiz hale getirildi. Yaralananlardan birinin Stone olduğu açıklandı.

        Fransız medyası, Faslı olduğu belirtilen 26 yaşındaki saldırganın Arras istasyonunda gözaltına alındığını bildirdi. Yetkililer, saldırganın elindeki Kalaşnikof'u ateşlemediğini, yolculardan birini tabancayla, diğerini de kesici bir aletle yaraladığını belirtti.

        Associated Press, Stone'un Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görev yaptığını, Skarlatos'un ise Temmuz ayında Afganistan'dan döndüğünü belirtti.

        OBAMA'DAN ÖVGÜ

        ABD Başkanı Barack Obama, "çok daha kötü bir trajediyi önleyen kahramanca hareketlerinden" ötürü ABD vatandaşlarını tebrik etti.

        Fransız aktör Jean-Hugues Anglade, saldırı sırasında alarm düğmesine basmak için camı kırmaya çalışırken hafif şekilde yaralandı.

        Gözaltına alınan kişinin Fransız istihbarat servisinin kayıtlarında olduğu açıklandı.

        Saldırı, yerel saatle 17.50 sularında tren Belçika'dan geçerken yaşandı. Tren olayın ardından Fransa'nın Belçika sınırı yakınlarındaki Arras kenti istasyonunda durdu.

        Nedeni henüz belirlenemeyen saldırının ardından Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da Arras kentine gitti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa