Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çipras erken seçim tarihini bugün açıklayabilir

        Sputniknews'in haberine göre birçok Yunan medya kuruluşu, 13 ya da 20 Eylül'ü olası erken seçim tarihi olarak veriyor. Hatta bazı haberlere göre, Çipras erken seçim tarihini içeren kararnameyi için imza için Cumhurbaşkanlığı'na çoktan sundu.

        KREDİTÖRLER ERKEN SEÇİM İSTEMİYOR

        Erken seçim olasılığını Sputnik'e değerlendiren Yunan gazeteci Christina Korai ise kreditörlerin sandık kurulmasından yana olmadığı yorumunda bulundu. Korai, "Çipras'ın aksine kreditörler borç anlaşmasının doğru dürüst yürürlüğe ve işleme girmediği bir ortamda Yunanistan'ın erken seçime gitmesini riskli buluyor" dedi.

        Korai'ye göre, kreditörler Başbakan Çipras'a erken seçim tarihini daha geç bir tarihe ertelemesi için baskı uyguluyor: "Kreditörler geçen haftalarda Atina'ya çeşitli kanallardan güvenoyu oylamasını ve erken seçimi ertelemesini salık verdi. Kreditörlerin bakış açısına göre Yunanistan halihazırda yeni bir siyasi riski göğüsleyecek durumda değil."

        BÖLÜNEN SYRIZA İÇERİSİNDE YENİ KAMPLAŞMA

        Bu arada kreditörlerin baskıları, geçen hafta parti içi bölünmenin yaşandığı SYRIZA'da yeni bir kamplaşma da yaratmış durumda. Kreditörlerin önerisini doğru bulan bir grup SYRIZA milletvekili ve üyesi, Çipras'tan erken seçim için aceleci davranmamasını talep ediyor.

        Diğer kamp ise Çipras'ın bir an önce erken seçime gitmesinden yana bir tutum takınıyor. Bu kampın üyeleri, SYRIZA'nın halk nezdinde kaybetmeye başladığı desteği ancak yeni bir seçim başarısı ile tekrar kazanacağı ve bu şekilde de, borç anlaşmasının sağlıklı şekilde hayata geçirilebileceği tezini savunuyor.

        ÇİPRAS NİHAİ KARARI VERECEK

        Çipras ise dün İçişleri Bakanlığı'nda seçim işlerinden sorumlu Kostas Poulakis ile özel bir toplantı gerçekleştirdi. Çipras ayrıca, bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'tan da siyasi liderler zirvesi toplamasını talep etti. Yunan Başbakan bugün ise Kalamata'daki İçişleri Bakanı Nikos Voutsis'i acil olarak Atina'ya çağırdı.

        SKURLETİS: ERKEN SEÇİM KAPIDA

        Ülkede yeniden sandık kurulması ihtimali, SYRIZA'nın pek çok üst düzey yetkilisinin yanı sıra son olarak Çevre ve Enerji Bakanı Panos Skurletis tarafından da dile getirildi. Skurletis, ‘erken seçimin kapıda olduğu' açıklamasını yaptı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa