Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Terörizm, 3. Dünya Savaşı’nın tohumlarını atıyor'

        Sergio Mattarella söz konusu mesajı, bu yıl 35’incisi düzenlenen, değişik kültür ve dinlere mensup halklar arasındaki dostluğun pekiştirilmesini merkezine alan “Rimini Buluşmaları” adlı etkinliğin açılışı için yaptığı yazılı açıklamada verdi.

        Dünya genelinde yaşanan nefret ortamına değinen Mattarella, “Nefreti ortadan kaldırıp, güven ve işbirliği ortamı oluşturmak, barışın avantajlarını göstermek bize kalmış. Toplumlarımızın içindeki tek tanrılı dinler arasındaki diyaloğun gelişebilmesini sağlamak, Avrupa’nın büyük önemdeki görevidir” ifadelerini kullandı.

        “YOLSUZLUK, SİVİL TOPLUMU YIKAN BİR MİKROPTUR”

        Günümüzde Avrupa’nın öncelikli sorunları arasında yer alan göçmen meselesine de değinen İtalya devletinin başı, “Umutsuz mültecileri ağırlayarak göstereceğimiz insanlık, göçle mücadelede ortaya koyacağımız zeka, insan tacirleriyle yapacağımız sıkı mücadelemiz, dünyaya demokratik yaşam kalitesini göstermenin bir yolu olacaktır” seklinde açıklamasını sürdürdü. Avrupa’da yolsuzluğun en çok görüldüğü ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan İtalya’nın Cumhurbaşkanı, yolsuzluğu ise, “Sivil toplumu yıkan bir mikroptur” diye tanımladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa