Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin'den Ukrayna'ya askeri suçlama

        Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko ile görüşen Putin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'yu, adını zikretmeden Rusya ile Gürcistan arasında Ağustos ayında meydana gelen çatışmadan önce Gürcistan'a silah sağlama iznini vermekle suçladı.

        Putin, Ukrayna askeri personelinin de çatışmada Gürcistan tarafında yer aldığını iddia etti. Putin, "İnsanlar ve askeri sistemler Rus askerlerini öldürmek üzere kullanıldığında, bu suçtur" dedi.

        Birkaç yıl önceye kadar Rusya ile Ukrayna'nın birbiriyle çatışabileceğinin kimsenin aklına bile gelmeyeceğini ifade eden Putin, ancak bunun olduğunu söyledi.

        Bazı Rus yetkililer ile Ukraynalı milletvekilleri, Ukrayna'nın savaştan önce Gürcistan'a silah yardımı yaptığını öne sürmüşlerdi. Ancak, Putin, silah satışlarının savaş başladıktan sonra da devam etmiş olabileceğini ve bazı silahların Ukraynalılar tarafından kullanıldığını belirterek, "Bu bir suçtur. Rus ve Ukrayna halkını karşı karşıya getirme girişimidir" diye konuştu.

        Ukrayna Başbakanı Timoşenko da ülkesinde bir meclis komisyonunun silah satışlarıyla ilgili iddiaları araştıracağını söyledi. Timoşenko, Ukrayna yasalarına göre yurt dışında silah satışlarından devlet başkanı ve güvenlik kabinesinin sorumlu olduğunu, hükümetinin söz hakkı bulunmadığını ifade eti.

        Timoşenko'yu, Moskova yakınlarındaki Novo-Ogaryovo'daki rezidansında ağırlayan Putin, konuşmasının başında da Ukrayna'nın "çatışma bölgelerine silah vermesinin mümkün olduğunu düşünmesinden müteessir olduklarını" ayrıca kış bastırmadan önce iki ülke arasında enerji konularının çözülmesi gerektiğini belirtmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa