Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya HRİSTOFYAS'TAN SÜRPRİZ TEKLİF

        Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda konuşan Hristofyas, Kıbrıs sorununun çözümü için siyasi iradeye sahip olduklarını belirtti.

        Hristofyas, ''Çözümün kolay olmadığını biliyoruz. Çözümsüzlük çözüm değildir. Çözümsüzlük kesin ayrılık, daimi ayrılık demektir. Seçmenler bizi seçti, çözüm önerdiğimiz için. Onları hayal kırıklığına uğratamayız'' diye konuştu.

        Hristofyas, çözümün iki tarafın da kazanmasıyla gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, sorunun çözümü halinde Türkiye'ye AB'ye tam üyeliği yolunun da açılacağını söyledi. Rum lideri, ''Kıbrıs'ta devam eden müzakerelerde başarısız olma lüksümüz yok'' dedi.

        ''Adanın bölünmek için küçük, ama iki toplumu ağırlamak için yeteri kadar büyük olduğunu'' kaydeden Hristofyas, ''Barış içinde yaşamak istiyoruz. Ama dışarıdan bir çözüm dayatılmasını istemiyoruz'' diye konuştu.

        Hristofyas, Kıbrıslı Türklerin yapacakları ihracat ve ithalat için havaalanlarını ve limanlarını açmaya hazır olduklarını da söyledi.

        Kıbrıs Rum lideri, BM temsilcilerine ve Kıbrıs Türk liderliğine, Kıbrıs adasında askeri tatbikatlara son verilmesi çağrısında bulunduğunu bildirdi.

        Hristofyas ayrıca liman ve havalimanlarını Kıbrıs Türklerine açmaya hazır olduklarını dile getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa