Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avusturya Parlamentosu'nda bir ilk

        SPÖ, ÖVP, FPÖ, Die Grünen ve BZÖ partileri parlamentoda yerlerini aldı. Seçim sonucunda Sosyal Demokratlar 59, Halk Partisi 51, FPÖ 35, Yeşiller 19 ve Avusturya'nın geleceği ittifakı (BZÖ) 19 milletvekiline sahip oldu. Seçim Genel sonuçları İçişleri Bakanı Maria Fehler tarafından basın açıklaması yapılarak kamuoyuna bildirildi.

        Yeşiller Partisi'nden Alev Korun, "Yeşiller Partisi'nin beni listede 3'üncü sırada göstermesi seçilmemi kesinleştirmişti. Avusturya tarihinde bir ilk oldum. Federal Parlamento'da çalışmalarım insan hakları, göçmen hakları ve kadın hakları yönünde ödünsüz politikamızla devam edecek. Cumhurbaşkanı görevlendireceğini sandığım SPÖ'dür.

        Önümüzdeki günlerde SPÖ'nün büyük ihtimalle alacağı hükümet kurma görevi koalisyon kurma çalışmalarını başlatacaktır. Avusturya'da oturma vizesi olan anne ve babaların doğan çocukları otomatik olarak Avusturya vatandaşı olmalıdır bunun için gerekli vatandaşlık yasalarını değiştirme çalışmalarımız yapılacaktır"dedi.

        Alev Korun, Türkiye'nin AB'ye alınması için Türkiye'yi destekleyen tek parti olduklarını ifade ederek, "Türkiye, Kopenhag kriterlerini yerine getirince AB'ye alınacaktır. Biz bu konuyu destekleyenlerdeniz" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa