Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer haberleri (16 Aralık 2017) - Futbol Haberleri
        • 1

          BEŞİKTAŞ'IN SON BOMBASI SHAKHTAR'DAN!
          Ukrayna pazarında gezmeye devam eden Beşiktaş, Shakhtar'da oynayan Marlos Bonfim için girişimlerini hızlandırdı. Oyuncunun, 1.5 yıllık sözleşmesine rağmen kulübünden ayrılmak istediği belirtildi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre kadro kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, çok yönlü bir hücum oyuncusunu daha kadrosuna katmak istiyor.

        • 2

          Stoper sorununu Dinamo Kiev'in Hırvat stoperi Vida ile çözen Beşiktaş'ın şimdiki hedefi ise Kiev'in ezeli rakibi Shakhtar Donetsk'in başarılı kanat oyuncusu Marlos Bonfim...

          ORTA SAHANIN MERKEZİNDE DE OYNUYOR
          Üç kez Ukrayna Milli Takımı formasını giyen Brezilya asıllı kanat oyuncusu Bonfim, hem sağ hem de sol kanatta forma giyiyor. Aynı zamanda orta sahanın merkezinde de oynayabilen Bonfim'den Şenol Güneş de yeni bir Jose Sosa etkisi almak istiyor. Fenerbahçe de geçtiğimiz sezon Taison transferinden sonuç alamayınca Marlos'a yönelmiş fakat ardından Valbuena ile sözleşme imzalamıştı.

        • 3

          GALATASARAY'A İTALYAN BEK!
          Ocak ayında kadrosuna bir sol bek oyuncusu katmak isteyen Galatasaray, bir dönem Beşiktaş ile anılan Domenico Criscito'yu istiyor. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre Ocak ayında iyi bir sol bek transferi yapmak isteyen Galatasaray, Kwadwo Asamoah ve Filipe Luis’ten sonra Zenit’te forma giyen Domenico Criscito’yu da gündemine aldı.

        • 4

          Sezon sonunda kulübüyle sözleşmesi sona erecek olan İtalyan oyuncuyu devre arasında almak isteyen sarı kırmızılı yönetimin Rus ekibine 1 milyon Euro teklif ettiği ortaya çıktı. İtalyan savunmacı Criscito da bu transfere sıcak bakıyor. Rusya Ligi’nde son haftalarda büyük düşüş yaşayan ve lider Lokomotiv Moskova’nın 8 puan gerisine düşen Zenit’te işler iyi gitmiyor. Galatasaray’da da teknik direktörlük yapan Roberto Mancini’nin Criscito’ya bu transfer için onay verdiği ifade edildi.

        • 5

          OYUNCU DA GALATASARAY'I İSTİYOR
          6,5 senedir Zenit’te top koşturan ve hem sol bek hem de sol stoperde oynama yeteneğine sahip olan İtalyan Milli futbolcu bu sezon 28 maçta 4 gol 3 asist yaptı. Criscito’nun uzun süren Zenit kariyerine artık bir son vermek istediği, farklı tecrübe yaşamak için Galatasaray’ın teklifini kabul ettiği öğrenildi.

        • 6

          FENERBAHÇE, CENGİZ ÜNDER İÇİN HAREKETE GEÇTİ
          Fanatik Gazetesi'nin haberine göre Emre Mor’u gündemine alan sarı-lacivertliler Roma'nın Türk yıldızı Cengiz Ünder'i istiyor. İtalyan devi, Cengiz’i ülke içinden bir kulübe kiralamak istiyor fakat Aykut Kocaman’ın talebiyle Fenerbahçe de Cengiz için harekete geçti. Salih Uçan transferinde yakın ilişki kurulan Roma, Cengiz’i Fenerbahçe'ye kiralaması için Hasan Çetinkaya İtalya'ya gidecek.

        • 7

          Fenerbahçe, kanat takviyesi için Celta Vigo’da umduğunu bulamayan Emre Mor’u da istiyor fakat Fenerbahçe'nin gündemindeki tek ismin Emre Mor olmadığı öğrenildi. Fenerbahçe'nin asıl transfer hedefi ise Cengiz Ünder... Sarı-lacivertliler, sezon başında Başakşehir’den Roma’ya transfer olan genç yıldızı kiralamak istiyor.

        • 8

          OYNAMA GARANTİSİ İSTENİYOR
          İtalyan devi ise oyuncuyu daha fazla forma şansı bulması için ocak ayında Cengiz’i kiralık göndermeye sıcak bakıyor. Ancak Roma’nın önceliği, İtalya Serie A takımlarından biriyle anlaşmak ve oyuncuyu ülke dışına göndermemek... Fenerbahçe ise Roma'yı bu kararından vazgeçirmek için, Roma'ya baskı yapıyor. Yönetim, Cengiz için oynama garantisi vererek Roma’yı ikna etmeye çalışacak.

        • 9

          FELLAINI İÇİN GALATASARAY DEVREDE!
          Fanatik Gazetesi'nin haberine göre Galatasaray Yönetimi’nin devre arasında Fellaini’yi kadrosuna katmak istiyor. Bu transfer gerçekleşirse Tudor, Fellaini ve Fernando'yu yan yana oynatacak. Sezon başında gündeme gelen ön libero adaylarından olan Fellaini, Manchester United’ın teknik patronu Mourinho tarafından yapılan, “Galatasaray için şu an beni almak, Fellaini’yi almaktan daha kolay” açıklamasıyla liste dışında kalmıştı.

        • 10

          BEŞİKTAŞ DA İSTİYOR!
          Atiba'nın takımdan ayrılacak olması sebebiyle Beşiktaş da Fellaini için devreye girdi ve oyuncunun kulübüne teklifini sundu. Fellaini ise Ada'dan ayrılmaya sıcak bakmıyor.

        • 11

          ''HEM LUIS HEM DE ASAMOAH'I ALALIM''
          Tudor'un Dursun Özbek'e söylediği, “Hem Filipe Luis’i hem de Asamoah’ı alalım” talebine şartlı onay vererek, “Önümüzdeki 2 maçı al, biz de gerekeni yaparız” dedi. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre Sarı-Kırmızılılar’ın gündeminde ilk olarak sol bek transferi var.

        • 12

          Bu konuda uzun süredir Asamoah ve Filipe Luis isimleri arasında gidip gelen Galatasaray'da, teknik direktör Igor Tudor, Dursun Özbek’le birlikte yediği yemekte, “İki ismi de alalım” talebinde bulundu. Galatasaray’daki kenetlenme yemeğinde gündeme gelen bu sözler için Özbek, Tudor'dan bir talepte bulundu.

        • 13

          HAKAN, SÜPER LİG'E DOĞRU...
          Sport Illustrated'da yer alan haberde, "Hakan Çalhanoğlu transferi para çarçur etmekten başka bir işe yaramadı. Birçok pozisyonda oynayabilmesine rağmen Çalhanoğlu'na bir türlü kadroda yer bulunamadı" ifadelerine yer verildi. Oyuncu da Milano'da mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini AC Milan yönetimine bildirdi. Ocak ayında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Çalhanoğlu'nun şimdilik satışının zor olduğu ancak başka bir takıma kiralanabileceği vurgulandı. Milan'ın Hakan'ı gözden çıkarması, oyuncuyu isteyen Fenerbahçe'yi harekete geçirdi.

        • 14

          HER MEVKİNİN ADAMI
          Orta sahada ve kanatlardaki her pozisyonda oynayabilmesi, Hakan Çalhanooğlu'nu Fenerbahçe özelinde çok daha önemli bir oyuncu haline getiriyor. Aykut Kocaman'ın çok istediği 23 yaşındaki yıldız için kiralık formülü üzerinden teklif hazırlayan Fenerbahçe yönetiminin, önümüzdeki günlerde Milan'ın kapısını çalacak.

        • 15

          ASİST MAKİNESİ HAKAN!
          AC Milan'ın bonservisi için Leverkusen'e 22 milyon euro ödediği Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da aradığını bulamadı. Serie A ekibiyle 12'si lig 7'si Avrupa Ligi maçı olmak üzere 19 karşılaşmaya çıkan Türk yıldız, 2 gol ve 6 asistlik performansına rağmen Gattuso tarafından kadronun dışında kaldı. Hakan Çalhanoğlu, Hamburg, Karlsruher ve Leverkusen'de toplam 158 maça çıkıp 56 kez fileleri sarsarken, 52 asist yapmışt. Yıldız isim Türk Milli Takımı'nda ise 31 maçta 8 gol attı.

        • 16

          BEŞİKTAŞ'TA HULK SÜRPRİZİ
          Çin hükümeti, Çin Ligi'nde harcanan astronomik transfer bedelleri ile yabancı sayısı ve yüksek ücretlerin düşürülmesi için düğmeye bastı. Siyah-beyazlılar da Shanghai SIPG forması giyen 31 yaşındaki Hulk için harekete geçti. Pepe'yi bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katan Beşiktaş, şimdi de Hulk için aynı taktiği deniyor.

        • 17

          Başkan Orman da bu transferle yakından ilgileniyor. Çin'de yeni yılla birlikte yabancı sayısı düşürülecek ve astronomik rakamlara Çin'e giden oyunculardan da direkt hükümetin emriyle indirim talep edilecek. Çin hükümetinin bu kararının ardından ülke basını, Oscar, Hulk, Witsel, Ramires, Alex, Augusto, Pato ve Lazezzi gibi yıldızların yeniden Avrupa'ya dönmesine yol açacağını yazdı.

        • 18

          38 MAÇTA 26 GOL, 19 ASİST
          Çin basınının yaptığı haberlerde ise en ilginç bilgi, Beşiktaş'ın Hulk'u istemesi oldu. Kara Kartal, Cenk Tosun'un Avrupa'ya transferi durumunda, onun boşluğunu doldurmak için şimdiden harekete geçti. Beşiktaş yönetimi, yaşanan bu gelişmelerin ardından, Shanghai SIPG'de oynayan Brezilyalı forvet Hulk'u da listesine dahil etti. Sezonu ikinci sırada tamamlayan Shanghai SIPG'de bu sezon 38 resmi maçta forma giyen Hulk, 26 gol attı ve 19 asist yaptı. Senelik 17.3 milyon euro kazanan Hulk'un, kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

        • 19

          BEŞİKTAŞ'TA YİNE YENİ YENİDEN MARIO GOMEZ!
          Beşiktaş, Cenk Tosun'u sattığı takdirde Mario Gomez için Wolfsburg'a teklif yapacak. DHA'nın haberine göre Beşiktaş, İngiliz, İtalyan ve İspanyol kulüplerinin gözdesi olan Cenk Tosun'u satması halinde Mario Gomez'e teklif yapacak. Siyah-beyazlı yönetim, Gomez'den olumlu yanıt aldı. Wolfsburg formasıyla Bundesliga'da 11 maça çıkan Mario Gomez 1 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.

        • 20

          2016/17 sezonunda Beşiktaş'tan ayrılıp Wolfsburg'a transfer olan Mario Gomez, 2 sezondur Bundesliga'da oynuyor. Geçtiğimiz sezon 33 maçta 16 gol atan Alman yıldız, Wolfsburg'u ikinci lige düşmekten kurtarmıştı. Bu sezon ise yine iyi bir başlangıç yapamayan Gomez, geride kalan 1 maçta 1 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.

        • 21

          Kulübüyle Haziran 2019'a dek sözleşmesi bulunan Mario Gomez, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde ise 3 kez Almanya Milli Takımı formasını giydi ve bu 3 maçta 2 gol atmayı başardı. 157 dakika sahada kalan Gomez, başarılı bir milli takım performansını da geride bırakmış oldu. Kulüp kariyerinde 445 maça çıkan Gomez 244 gol atarak önemli bir gol ortalaması tutturdu.

        • 22

          ARDA TURAN'IN FİYATI: 20 MİLYON EURO!
          Ajansspor'un haberine göre Arda Turan için Barcelona, 20 milyon Euro bonservis bedeli istediğini açıkladı. Barcelona, Arda Turan'ın satış fiyatını kesin olarak belirledi. Barcelona Kulübü, dün Noel kutlaması için bir araya geldi. Organizasyonda Katalan kulübünün yöneticileri ocak ayındaki transfer döneminde olabileceklerle ilgili pek çok bilgi verdi. Barcelonalı bir yetkili, milli futbolcu Arda Turan'a, transferi için her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi ve ekledi: "Arda'nın transfer bedeli için 20 milyon Euro belirledik. Ancak şu ana kadar hiçbir kulüp bu ücreti vermeye yanaşmadı."

        • 23

          Bu sezon bir türlü Valverde'nin gözüne giremeyen Arda Turan için Galatasaray, Monaco ve Arsenal devrede fakat henüz Barcelona'ya ulaşan bir teklif yok. Geçtiğimiz sezon başarılı bir performans sergileyen Arda Turan, Valverde'nin gelişiyle birlikte formaya hasret kaldı ve bu sezon hiçbir maçta forma giyemedi.

        • 24

          STANCIU ADIM ADIM SÜPER LİG'E...
          Beşiktaş için bir transfer iddiası da Belçika'dan geldi. Geçtiğimiz dönemde Fenerbahçe ile de adı geçen Siyah-Beyazlılar, Anderhecht'in 10 numarası Nicolae Stanciu'nun transferi için harekete geçti. Beşiktaş, Rumen futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yaptı.

        • 25

          Ağustos 2016'da Steaua'dan Anderlecht'e 7.8 milyon Euro karşılığında transfer olan Stanciu'nun Haziran 2021'e dek kulübüyle sözleşmesi bulunuyor. Bu sezon Anderlecht ile 15 maça çıkan Stanciu, 1 gol attı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa