Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu Esenboğa Havalimanı'nda konuştu Başbakan Davutoğlu: Bugün bayram günüdür Başbakan Davutoğlu serbest bırakılan 46 kişi ile birlikte açıklama yaptı

        HABERTÜRK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda rehinelerle birlikte bir otobüsün üzerinden vatandaşlara hitap etti.

        "Bugün bayram günüdür. Gelin bu sevinci paylaşalım bir kere de bu millet ne hissediyorsa onu hissedin" diyen Başbakan Davutoğlu, "Emniyet, MİT, Genelkurmay omuz omuza çalıştılar. Öyle isimsiz kahramanlar var ki bu yolda bu vatandaşlarımızı getiren, yolda karşılaştığımızda tanıyamayacağımız o isimsiz kahramanları selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

        Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın saat 11.30’da konsolosluk çalışanlarıyla biraraya geleceği bildirildi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

        "BUGÜN BAYRAM GÜNÜDÜR"

        Acıyı da , kederi de, bayramı da paylaşma erdemini bilen aziz milletim. Hepinizi saygıyla, hamd ile, şükür ile selamlıyorum. Bugün bir bayram günüdür. Sadece Musul'dan gelen değerli kardeşlerimiz ve aileleri için değil Hakkari'den Edirne'ye tüm milletimiz için bayram günüdür. Tek yürek ile dualar ettik. Şimdi bayram zamanı, şimdi şükür zamanı.

        "AİLELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Ben her şeyden önce değerli Başkonsolosumuza ve ekibine teşekkür ediyorum. Baş eğmediler, dimdik durdular, hep devletlerine ve arkalarında olan milletlerine güvendiler. O onurlu ve sabırlı bekleyişin hasretle noktalandığı gün. Alınlarından öpüyorum, kucaklıyorum. Ümitlerini hiç yitirmedikleri için. Onların ailelerine teşekkür ediyorum. O aileler hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadılar. Ne olur sabredin, provokasyonlara gelmeyin, Türkiye Cumhuriyeti devletine güvenin dedik. Güvendiler.

        "ŞİMDİ KONUŞMA ZAMANI"

        Dediler bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak, gizli işbirliği var dediler yüreğimize taş bastık ama şu kavuşma, sizlerin oluştuğu manzara provokatörlere gösterdi ki Türkiye Cumhuriyeti devleti milletinin tek bir saç telini bile dünya alemine değişmez. Tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının saç teline zarar gelmesin diye tüm makamları terk ederiz, mevkilerden fedakarlık ederiz, canımızdan fedakarlık ederiz. Onlar bu ailelerin acıların üzerinden provokasyon yaptılar. Şimdi konuşma vakti. Acı ve keder günlerinde acı ve keder üzeriden siyasi provokasyon yapanların maskeleri iner bugün o maskeler inmiştir.

        O provokasyon yapanlara sesleniyorum gelin bu sevinci paylaşalım bir kere de bu millet ne hissediyorsa onu hissedin. Onlara bu çağrıyı yapıyoruz. Bizim yaklaşık 100 gün gece gündüz yüreğimiz ağladı.

        "MİT VE GENELKURMAY OMUZ OMUZA ÇALIŞTI"

        Emin olunuz ki aylardır bugünler için çalıştık. Güvenlik birimlerimiz, Emniyet, MİT, Genelkurmay omuz omuza çalıştılar. Öyle isimsiz kahramanlar var ki bu yolda bu vatandaşlarımızı getiren, yolda karşılaştığımızda tanıyamayacağımız o isimsiz kahramanları selamlıyorum. Onlara diyorum ki sizler bu millet adına hareket ettiniz. Acaba buradan kara haber gelir mi diyenlerin oyunlarını bozanlara teşekkür ediyorum. Buraya gelen 46 kardeşimiz 75 milyonun gönlündeydi. Onlara vatan topraklarına hoş geldiniz diyorum. Sorumlu yayıncılık haber yapan basına teşekkür ediyorum. Sorumsuz yayıncılık yapanları siz biliyorsunuz onları da Allah’a havale ediyorum.

        "KİM OLURSA OLSUN KUCAK AÇACAĞIZ"

        Bizi kardeşlerimize sınırlarımıza açtığımız için bizi tenkit edenlere sesleniyorum. Onların her birinin canı azizdir. Anadolu topraklarına gelen kim olursa sen kimsin, dinin nedir, etnik geçmişin nedir diye sormayız. Ana kucağıdır gelin deriz. Yetimlere, eşini kaybeden masum hanımlara, çocuklarını kaybeden anne babaya sahip çıkma vaktidir. Biz biliriz ki mazlumlara sahip çıkanın duaları kabul olur. Bundan sonra da her bir vatandaşımızı dünyanın neresinde olursa olsun koruma kudretine devam edeceğiz. Tek bir mazlumun gözyaşını silmek için bir an bile beklemeyeceğiz. Allah bu devlete ve millete öylesine bir şefkat versin ki vatandaşlarımıza sahip çıkalım. Allah bir daha böyle bir ayrılık yaşatmasın. Bayramımız kutlu olsun.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa