Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Türk üniversitelerini Türkmen ve İranlı öğrenci tercih ediyor Yabancı öğrencilerin ilk tercihi İstanbul Üniversitesi

        Lütfi ERDOĞAN/ANKARA

        Türk üniversitelerinde 48 bin yabancı öğrenci okuyor. Üniversitelere en fazla öğrenci gönderen ilk üç ülke sırasıyla Türkmenistan, Azerbaycan ve İran. Yabancı öğrencilerin ilk tercihi ise İstanbul Üniversitesi

        YÖK, Türkiye’nin yabancı öğrenci profilini çıkardı. Buna göre Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısı 48 bin 183. Bu öğrencilerin 33 bin 431’ini erkek, 14 bin 752’sini kız öğrenciler oluşturdu.

        Yabancı öğrencilerde ilk sırayı 6 bin 941 ile Türkmen öğrenciler aldı. 6 bin 901 ile Azerbaycan ikinci, 4 bin 343 ile İran en fazla öğrenci gönderen ülkeler arasında üçüncü sırada bulunuyor. Barbados, Burkina Faso, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Grenada, Küba, Ukrayna, Umman’dan birer öğrenci geldi.

        İSTANBUL GÖZDE

        Yabancı uyruklu 3 bin 51 öğrenci İstanbul Üniversitesi’ni tercih etti. Tercihte, İstanbul Üniversitesi birinci sırada yer aldı. 2 bin 146 öğrenci Marmara Üniversitesi, 2 bin 78 öğrenci Anadolu Üniversitesi, 2 bin 18 öğrenci Ankara Üniversitesi, bin 695 öğrenci Gazi Üniversitesi, bin 424 öğrenci Atatürk Üniversitesi’ni tercih etti. En az tercih edilen üniversiteler sıralamasında 1 öğrenci ile Tunceli, 4 öğrenci ile Artvin Çoruh, 8 öğrenci ile Bozok Üniversitesi bulunuyor.

        STUDY IN TURKEY

        Türkiye’ye gelen öğrenci sayısını artırmayı hedefleyen YÖK, Türkiye yükseköğretim sisteminin dünyaya açılan yüzü olarak kurulan “Study in Turkey” programını aktifleştirme kararı aldı. Türkiye’deki bütün üniversitelerin tek çatı altında toplandığı site, öğrencilere Türkiye’yi, Türk eğitim sistemini ve üniversiteleri daha iyi tanıtmak için oluşturuldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa