Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'li eski vekil İhsan Arslan kamuoyuna açık mektupla oyunun rengini açıkladı

        HABERTÜRK ANKARA

        AK Parti'de iki dönem Diyarbakır milletvekilliği yapan ve partide sözü geçen isimlerden olan İhsan Arslan, kamuoyuna açık mektup yayımlayarak, cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunun renginin Başbakan Tayyip Erdoğan'dan yana olduğunu duyurdu.

        Arslan, "An gelir, sesini yükseltmesi gerekir insanın.'Söz gümüş ise sükut altındır' demiş atalarımız. Doğrudur. Ama öyle anlar vardır ki, susmak ihanet, konuşmak vacip olur" sözleriyle başladığı açık mektubunda, genelde az konuşan biri olmasına rağmen bugün mutlaka sesini duyurması gerektiğine inandığını belirtti. Arslan, "Hangi safta durduğumu açıkça gösterme ve bunun gerekçelerini kamuoyuna izah etme ihtiyacı hissediyorum" dedi. Arslan, mektubunda şunları söyledi:

        *HZ. İBRAHİM:* Hz. İbrahim'in ateşe atılma anında, tarafsızlık ya da tavırsızlık söz konusu olamaz: Ya yangına körükle gideceksin ya da ateşi söndürme umuduyla karınca misali su taşıyacaksın. Gün, kimden yana olduğunu aşikâr kılma günüdür.

        *ERDOĞAN'LA: *Barış sürecinin devamı ve de başarılı biçimde tamamlanması,hem Kürtler hem Türkler için hayati önem arz ediyor. Bu sürecin Sayın Tayyip Erdoğan'ın siyasi geleceği ile doğrudan ilintili hale geldiği gerçeğini de samimiyetle itiraf etmemiz gerekiyor. Erdoğan'ın 10 Ağustos seçimini güçlü bir şekilde kazanması, söz konusu barış ve kardeşlik projesinin tamamlanmasını mümkün kılacak; bunun aksi süreci sekteye uğratacaktır.

        *KÜRT SAYIMI: *10 Ağustos seçimini, bir Kürt sayımı biçiminde görme yanlışlığına düşmemek büyük önem taşıyor. Tam tersine asıl hedef, açılım ve çözüm sürecini başarı ile taçlandırabilecek bir siyasi irade ve liderliği,azami düzeyde desteklemek olmalıdır.

        *ÇARE: *Bu noktada, Kürtler ve Türkler olarak ortak bir geleceği hep birlikte inşa etme kararlılığımızda gerçekten samimi isek Sayın Erdoğan'ıdesteklemekten başka çaremiz bulunmuyor. Kürt siyasi mücadelesinde başkalarının da çabaları ve fedakarlıkları olmakla birlikte, Sayın Erdoğan'ın çözüm sürecindeki iyi niyetini, cesaretini ve fedakarlığını asla görmezlikten gelemeyiz.

        *OYUMUN RENGİ: *10 Ağustos seçimlerinde tarafsız ve tavırsız kalmamalıyız. Bu hassasiyetin bir gereği olarak ben de "oy rengini belli etme modası"na uyarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında saf tutacağımı tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa