Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sığınma evindeki kadınlar oy kullanamayacak YSK'dan o kadınlara kötü haber

        Aykut YILMAZ/ANKARA

        Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi sığınma evlerinde kalan kadınlara, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan kötü haber geldi.

        128 sığınma evinde kalan yaklaşık 2 bin 500 kadın, Cumhurbaşkanlığı için oy kullanamayacak. YSK’nın oy kullananların adreslerini şeffaflık ilkesi gereği partilere bildirdiğini ve partilerin de kamuoyuyla paylaştığını belirten bakanlık yetkilileri, kadınların kaldıkları sığınma evlerinin ortaya çıkabileceği kaygısıyla böyle bir karar alındığını açıkladı.

        UYGULAMA TEPKI TOPLADI

        YSK’nın tartışma yaratan bu kararına yönelik tepkiler şöyle:

        Mehmet Domaç (AK Parti Milletvekili- TBMM Sağlık, Aile Komisyonu Üyesi): Sığınma evlerindeki kadınlar da gizlilikleri ihlal edilmeden oy kullanabilmeliler. Oy kullanmalarının yöntemi istenirse bulunur.

        ‘SIĞINMA EVLERİNE SANDIK’

        İhsan Şener (AK Parti Milletvekil- TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi): Sığınma evlerinde kalanların kim oldukları, hangi ilde kayıtlı oldukları aslında bellidir. Seçmen kütüklerinden bunlar tespit edilerek, sığınma evinde sandık kurulup oylarını kullanabilirler.

        Canan Güllü (Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı): Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlükleri YSK’ya ikamet adresi olarak verilebilir.

        Halime Güner (Uçan Süpürge Kadın İletişim Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı): Huzurevlerine sandıkları alıp götürüyorlar. Sığınma evleri için de özel önlem alınmalı. Benim önerim, sandık sığınma evine gitmeli.

        Şenal Sarıhan (Avukat): Belirli yer adres gösterilir ve orası da saklı tutulur. Böylece oy kullanabilirler. Melek Özbay (Türkiye Kadınlar Birliği Sekreteri): Sığınma evindeki kadınların da oy kullanması sağlanmalıdır. Fakat oy kullandıkları zaman nerede ikamet ettikleri belirli olacağı ve can güvenlikleri ön planda olduğu için bu yola gidilmiş olabilir. YSK bunun tedbirini alıp, o insanlara oy kullandırabilirdi. n

        Melike Keleş (Mor Çatı Gönüllüsü): Mektupla bile oy kullanmanın organizasyonunu yapabilirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa