Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Arınç: "Geçmişte çok büyük hatalar yapıldı",Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan önemli açıklamalar

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, restorasyonu tamamlanan Muradiye Camisi'nin resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2'nciMurad tarafından inşa ettirilen bu yapının 600-700 yıl sonra yeniden orijinal şekline dönmüş olmasınınherkesi fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.

        Arınç, Muradiye Camisi'nin de bulunduğu külliyedekiSaraylılar Türbesi, Gülbahar Hatun, Gülruh Hatun, Şirin Hatun türbelerinin restorasyonununtamamlandığını, Sultan 2'nciMurad, Şehzade Mahmut, Şehzade Mustafa, Mükrime Hatun türbelerinin bitmek üzere olduğunu, Cem Sultan, Gülşah Hatun, Şehzade Ahmet ve Huma Hatun türbelerinde ise çalışmalarındevam ettiğini bildirerek,şunları kaydetti:

        "Vakıflara sahip çıkmak inancımızın gereğidir, hükümetimizin işidir. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla 12 yıllık hükümetimiz döneminde 4 bine yakın vakıf eser restore edilmiştir. Bugün bunların hepsi ayaktadır. Yıkılmış olanlar bile eski fotoğraflarından, arşivlerden istifade edilerekgeçmişteki orijinal haline kavuşturulmaktadır. Vakıflar bu hizmetlerinde yalnız da değildir. Bir taraftan Bursa Büyükşehir Belediyemiz bir taraftan Valiliğimiz, ilçelerde de belediyelerimizyine Büyükşehir ile vakıf eserlerine sahip çıkıyor. 30 büyükşehrimiz var. Sevinerek ifade etmeliyim ki Bursa Büyükşehir Belediyesi ilk 3 belediyemiz içinde vakıflara sahip çıkmayı kendisine kutsal bir görev olarak biliyor."

        Allah'tan, daha nice ramazanlara kavuşmayı dileyen Arınç, 12 Temmuz'un Dünya Yetimler Günü olduğunu hatırlattı. Arınç, bundan dolayı yetim iftarları düzenlendiğine değinerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl Türkiye'de 12 Temmuz'u yetimlerle yapılacak bir iftara döndürdü. Ne mutlu, ne kadar güzel bir hizmet" ifadesini kullandı.

        "LAİKLİK BUNDAN MI İNCİNİRMİŞ?"

        Bursa'da bugün her yerde bir iftar olduğunu, fakirlerin, yoksulların, engellilerin evinde de iftarlar bulunduğunu, kentin ramazanda bereketle dolup taştığınıanlatan Arınç,şöyle konuştu:

        "İnşallah İslam alemi, bugünkü feryatlarından, acılarından, dökülen kanlardan bir an evvel kurtulsun. Filistin'de, Gazze'de, Afganistan'da, Myanmar'da, Suriye'de, Irak'ta, bütün dünya coğrafyasında, Müslümanlıkları sebebiyle kendilerine zulmedilen, ölüm kusulan tüm kardeşlerimize Rabbim yar ve yardımcı olsun,rahmet, inayet etsin.Onlar da iftar ve sahurun sevincine, ramazanın bereketine bir an evvel kavuşsunlar. Dualarımızda onları da lütfen unutmayalım."

        "BUGÜN İYİ BİR NOKTADAYIZ"

        Arınç, Türkiye'de yıllar sonra normalleşme süreci yaşandığını, artık Kur'an ve duaların rahatça okunabildiğini,insanların Allah'ın ismini zikrederek konuşma yapabildiğini söyledi.

        Gelinen noktanın güzel olduğunu belirten Arınç, "Geçmişte çok büyük hatalar yapıldı. Yanlış yapıldı. İrtica yanlış gösterildi, laiklik yanlış anlaşıldı. İnsanların din ve vicdan özgürlüğüne yanlış müdahale edildi ama bugün çok şükür iyi bir noktadayız" ifadesini kullandı.

        "ALLAH'A BİNLERCE ŞÜKÜR OLSUN, TÜRKİYE BUGÜNLERİ GÖRDÜ"

        Arınç, cumhurbaşkanı seçiminde üç adayın yarışacağını anımsattı.

        Adayların bazı özelliklerine değinen Arınç, şunları kaydetti:

        "Biri İmam Hatip mezunu. Bununla da övünüyor. Onun Fatiha okuması, Kur'an-ı Kerim'i kıraatetmesi birilerine çok yabancı gelmeyebilir ama bir başkası var ki o da en önemli toplantısına, 'esirgeyen, bağışlayan Allah'ın adıyla' diye başlıyorve Fatihasuresinin mealini okuyor. 7 senede nereden nereye geldik. 7 sene önce beni topa tutanları,gazete, televizyon koleksiyonlarına, Meclis tutanaklarına bakarak görebilirsiniz. İşte aynı onlar, bugünortaya sürdükleri adayın arkasından Fatiha suresinin mealini vererek konuşmaya başlıyor, elhamdülillah. Allah'a binlerce şükür olsun,Türkiyebugünleri gördü.

        Çoğunuz gençsiniz. Ben de sizin yaşınızdayken görmedim ama anlatılanları, yazılanları biliyordum.Türkiye'de türbeler kapatılmıştı. Türbe, tekke, zaviye ne varsa yasaklanmıştı. Hala bununla ilgili bir kanun da var ama daha sonra türbeler kaçak olarak açıldı fakat türbe ziyaretleri yasaktı. Bu büyük zatlar o kadar büyüktü ki kendileri bir yere gitmezler, ayağına çağırırlar. Ayaklarına gidersiniz onların. İşte yine aynı kişiler tarafından desteklenen cumhurbaşkanları veya adayları, bugün türbe ziyaretlerinde bulunuyor. Allah'a hamdolsun ki İslam'ın Kur'an'ın, tarihimizin üzerini ne kadar örtmeye çalışırsanız çalışın, Müslümanları ne kadar küçük görmeye çalışırsanız çalışın, üzerinikara bir şalla örtmeye ne kadar çalışırsanız çalışıno, günün birinde güneş gibi parlıyor."

        "NE MUTLU HEPİMİZE"

        Bülent Arınç, Türkiye'de farklı görüş mensuplarının da bulunduğunu, onlara saygıları olduğunu ifade etti.

        Onların görüşlerine herhangi bir ipotek konulmasına karşı olduklarına dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

        "Geçtiğimiz günlerde Latin Katolik kilisesine tecavüz oldu. İlk önce biz gittik. Geçtiğimiz günlerde farklı bir mezhebin camisine yine birtakım kötü insanlar tecavüzde bulundu. Hemen Diyanet İşleri Başkanımız koştu, hemen biz koştuk. 'Bunu yapanları ortaya çıkaracağız, her şeyi yeniden tamir edeceğiz' dedik. Çok şükür inancımızın bugün Türkiye'de ayakta olduğunu görmekten, dimdik olduğunu görmekten ve Müslümanlığın bir güneş gibi bütün dünyaya doğduğunugörmektenbüyük mutluluk duyuyoruz. İşte çok şükür bazılarının cenazesinipadişahlar kaldırıyor,bazısının ayaklarına da cumhurbaşkanları gidiyor. Müslümanlık böyle bir şey. Ne mutlu hepimize."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa