Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atatürk Havalimanı'nda faciadan dönüldü!,Havalimanında faciadan dönüldü,Atatürk Havalimanı'nda korkutan olay

        Atatürk Havalimanı'nda Belarus (Beyaz Rusya) menşeli Belavia Havayolları uçağının iniş takımları frenlerinden hidrolik sıvısı boşalınca, uçaktan kalkış öncesi dumanlar yükseldi.

        Pist başında bulunan uçağa Atatürk Havalimanı itfaiyesi müdahale ederek olası bir yangını önledi. Atatürk Havalimanı'ndan 90 yolcusuyla Belarus'un başkenti Minsk'e gidecek olan Boeing 737-500 tipi uçak kalkış için 17-35 numaralı pist başına geldiği esnada, iniş takımlarındaki hidrolik sıvısı boşaldı ve dumanlar yükseldi.

        Kaptan pilot olay üzerine kalkışı iptal ederken kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, köpük sıkarak olası bir yangını önledi. Yolcular uçaktan indirilirken pist başında kalan uçak yüzünden Atatürk Havalimanı'nda uçaklar kuyruk oluşturdu.

        17-35 numaralı pist 40 dakika trafiğe kapatılırken iniş ve kalkışlar 05-23 numaralı pistten gerçekleştirildi. Uçak daha sonra push-back denilen çekiciyle alınarak bakım için Türk Hava Yoları Teknik Hangarı'na götürüldü.Yolcuların uçağın onarımı bittikten sonra aynı uçakla Minsk’e götürüleceği bildirildi

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa