Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'da 'madenler açılsın' yürüyüşü,Soma'daki madenciler madenlerin açılması için yürüyüş yaptı,Soma'daki madenciler soma maden kazasının ardından kapatılan madenlerin yeniden açılması için yürüyüş yaptı

        Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta yaşanan faciadan sonra kapatılan madenlerde çalışan işçiler, madenlerin yeniden açılması için yürüyüş yaptı. İşçiler, gerekli önlemlerin alınarak ocakların yeniden açılmasını istedi.

        Soma ilçe merkezinde yürüyüş yapan maden işçileri, 'Soma uyuma, madencine sahip çık', 'Madenler açılsın, çalışmaya başlasın, iş güvenliği alınsın' sloganları attı. 13 Mayıs 2014 günü yaşanan maden faciasında 301 kişinin vefat ettiğini hatırlatan işçiler, olayın üstünden 2 ay geçmesine rağmen devlet tarafından gerekli incelemelerin yapılmadığını savundu. Kapatılan ocakların neden açılmadığını merak ettiklerini söyleyen işçiler, "Tek geçim kaynağımız olan maden ocaklarının iş güvenliği sağlanarak, işçi hakları verilerek bir an önce faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Ocaklarının açılışını ertelemekle ne gibi siyasi amaç güdüldüğü anlaşılamamaktadır." tepkisinde bulundular.

        Yürüyüşün üzerine işçilerin yanına gelen Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, maden ocaklarıyla ilgili son durum hakkında bilgi verdi. Madenlerle ilgili olarak iş güvenliği müfettişlerinin kararının beklendiğini söyleyen Kaymakam Atçı, "Orası açılacağı zaman maaşların ödenememe durumu ortaya çıkıyor çünkü işçinin maaşını alabilmesi için iş güvenliği müfettişleri tarafından durdurulması gerekiyor. Biz onun için iş güvenliği müfettişleri genel müdürlüğü tamam demeden iş müfettişlerinin açmalarının uygun olamayacağını düşünüyoruz. Maden iş müfettişleri yarın gelerek ocaklarda incelemede bulunacak. Bir sorun çıkmadığı taktirde pazartesi günü iş güvenliği müfettişleri de geldiğinde alınan kararlarla Işıklar ocağı açılarak üretime devam edecek." açıklamasında bulundu.

        CİHAN

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa