Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Ataköy'deki inşaatlar mühürlendi

        Müslim SARIYAR/İSTANBUL (AHT)

        Bakırköy Belediyesi, mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı doğrultusundaAtaköySahili'ndeki inşatları süresiz olarak mühürledi.

        Ataköysahildeki inşaatların yapımına izin veren imar planları için, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Turizm Bakanlığı, karara itiraz ederek, yürütmeyi durdurma istemişti. Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu, itirazı reddederek yürütmeyi durdurma kararını onamıştı.. Kararın onanması ve Bakırköy Belediyesi'ne ulaşması üzerine dün mühürleme işlemi yapıldı.

        Bakırköy Belediyesi ekipleri, mühürleme yapmak için sabah saatlerinde inşaat alanına geldi. Mühürleme işlemi öncesinde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bölge İdare Mahkemesi'nin almış olduğu yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamak için geldik. Kararlar gereğinceAtaköysahildeki yapılaşmalarla ilgili olarak belediyemizin üstüne düşen görev olarak mühürleme işleminiyapacağız. Biz hukukun aldığı kararları tartışmakla değil uygulama ile yükümlüyüz. Bundan sonraki süreçte de hukuka bağlı olarak hareket edeceğiz. Yürütmeyi durdurma kararları 159-160-161-162 parsellerle ilgili mühürleme yapacağız" diye konuştu.

        KISA SÜRELİ ARBADE ÇIKTI

        Başkan Kerimoğlu'nun açıklamasının ardından görevliler inşaat alanına girdi. Belediye görevlileri, alana girdikleri sırada inşaat firması çalışanlürının engellemesiyle karşılaştı. Kısa süren tartışmanın ardından görevliler içeri girip mahkeme emrini asıp inşaatı mühürledi.

        TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu da inşaatın yapıldığı arsanın sahibi olan kurumun temsilcisi olduğunu söyleyerek açıklama yaptı. Hukuksuz bir uygulama yapıldığını söyleyen Karaoğlu, "Bir mahkeme kararı var. Bu kararı yok sayamayız. Mahkeme kararlarını herkes uygulamak zorundadır. Ancak bu mahkeme kararının hükmünde bulunduğumuz arazideki projenin durdurulmasına yönelik bir hüküm bulunmamaktadır. Burada Belediye'ye mahalli baskı uygulayarak projenin yürütmesi durdurulması isteniyor" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa