Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizli Bayramyeri Meydanı'nda patlama Denizli'de patlama Denizli'de dehşet

        Denizli kent merkezinde unlu mamüller üretimi ve satışının yapıldığı işyerinde bu sabah meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 3'ü ağır 20 kişi yaralandı. AFAD daha sonra yaralı sayısının 36'ya çıktığını duyurdu. Patlamanın sanayi tipi tüplerden kaynaklandığı sanılıyor.

        Denizli'nin en hareketli bölgesi Bayramyeri yakınlarında 357'nci sokak içinde, unlu mamüller üretiminin ve satışının yapıldığı işyerinde saat 09.10'da patlama meydana geldi. Beş katlı binanın zemin katındaki işlerinde meydana gelen patlamada, sokak savaş alanına döndü. Patlamanın meydana geldiği işyeri enkaza dönerken, patlamanın şiddetiyle karşı binaların özellikle ilk üç katlarındaki tüm işyeri ve evlerin camları kırıldı, pencere çerçeveleri yerlerinden fırladı. Bölgeye çok sayıda ambulans, kurtarma ekipleri sevkedildi.

        İlk belirlemeye göre işlerinde bulunan ve adı belirlenemeyen 1 kişi hayatı kaybetti. Ambulanslar 3'ü ağır, 20 yaralıyı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Server Gazi Devlet Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi ve özel sağlık kurumlarına taşıdı. Yaralıların çoğunun yoldan geçenler olduğu öğrenildi. Ayrıca cam kırıklarından etkilenip durumları hafif olan birçok yaralının da hastanelere gitmeyip pansumanlarını yaptırdıkları bildirildi.

        Denizli Valisi Abdulkadir Demir de olay yerine gelerek incelemede bulundu. Vali Demir, "İlk belirlememize göre işyerindeki 1 kişi öldü, 3'ü ağır 20 yaralımız var. 3 yaralı dışındakilerin, durumu iyi. İşyerinde sanayi tipi tüplerin bulunduğu görüldü. Patlama büyük ihtimalle gaz sıkışmasından kaynaklandı. Ancak kesin sonuç incelemeyle ortaya çıkacak" dedi.

        Bu arada işyerinin bulunduğu binada doğalgaz olmadığı, ancak sokakta ve bitişik binalarda doğalgazın olduğu öğrenildi.

        AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Denizli'de meydana gelen patlamada 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 3'ü ağır olmak üzere 36 vatandaşın da yaralandığını bildirdi. Ağır yaralılardan birinin hamile bir kadın olduğu, vücudunda yüzde 50 yanık tespit edildiği ve tedavisine devlet hastanesinin yoğun bakımında devam edildiği belirtildi.

        AFAD'dan yapılan açıklamada, patlamanın bir binanın zemin katındaki ekmek fırınında yaşandığı belirtilerek 36 yaralının 20'sinin ambulanslarla hastaneye sevk edildiği, 16 kişinin ise ayakta tedavi olmak üzere Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurduğu ifade edildi.

        Eski ve üst katları kullanılmayan binada medyana gelen patlamanın etkisiyle ayrıca çevre binalarda hasarlar meydana geldi aktarılarak AFAD ekiplerinin koordinasyonunda itfaiye ve emniyet ekiplerinin olay yerindeki incelmelerinin sürdüğü dile getirildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa