Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem uğur kurt, uğur kurt'u vuran polis, okmeydanı, istanbul valiliği, uğur kurt davası, hüseyin avni mutlu
        • 1

          Serdar KULAKSIZ / AHT
          İSTANBUL Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında cemevi bahçesinde başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili soruşturmada, İstanbul Valiliği, olayın faili olduğu öne sürülen polis memuru S.K. hakkında soruşturma izni verdi.

        • 2

          İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu imzalı 27 Haziran 2014 tarihli izin yazısında, olay günü, 22 Mayıs’ta yaşananlar detaylı olarak anlatıldı. Yazıda, kendilerini “Liseli Dev-Genç” olarak adlandıran bir grubun, Soma maden faciası ve Berkin Elvan için eylem yapacağı istihbaratının alınması üzerine bölgede önlem alındığı belirtildi. Ardından Uğur Kurt’un ölümüne kadar uzanan olaylar yazıda özetle şöyle anlatıldı:

        • 3

          ‘KOVALAMACA BAŞLADI’
          - Okmeydanı İTO Ticaret Meslek Lisesi’nin bahçesinde 20 kadar öğrenci oturma eylemi yaptı. Bu gruba herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Ancak saat 10.35 sıralarında yüzleri kırmızı bezlerle kapalı grup, molotofkokteyli ve havai fişekle güvenlik güçlerine saldırdı. Grup, gaz bombası atılarak okuldan uzaklaştırıldı. Bir özel hastanenin acil girişine barikat kuran grupla polis arasında kovalamaca başladı.

        • 4

          - Grup tarafından atılan molotof, TEM Şube Müdürlüğü’ne ait Shortland zırhlı aracına isabet etti. Hem ön kaput hem de aracın içi yanmaya başladı. Aracın sürücüsü ve yanındaki ekip şefi 3 saniye içerisinde kendilerini dışarı attı. 4 saniye sonra ise aracın arkasında bulunan polis memuru S.K. ve diğer arkadaşları araçtan atladı.

        • 5

          ‘ARAÇTAN TABANCASINI ALDI’
          - Polis memuru S.K., hemen geri dönerek araçtan tabancasını aldı. Aracın sağ tarafına geçip diğer arkadaşlarıyla birlikte, 11.38 sıralarında cemevi istikametinden gelerek tekrar molotof atan gruba yönelik ateş etti.

        • 6

          - Polis memuru S.K., ifadesinde 2 el yere, 2 el de havaya ateş ettiğini beyan etti. Ateşin açıldığı yer ile cemevinin bulunduğu mevki arasında 45 derece civarında eğim ve 60-70 metre mesafe dikkate alındığında yere doğru yöneltilmiş merminin cemevinin avlusunda bulunanlara isabet etmesinin mümkün olduğu dile getirildi.

        • 7

          ‘SİLAH KULLANMA EYLEMİ’
          - Balistik incelemede Uğur Kurt’un ölümüne neden olan merminin S.K.’nın silahından çıktığının belirlendiği anlatılan yazıda, “Mesleki tecrübesizliği nedeniyle korku ve paniğe kapılan S.K.’nın yapmaması gereken veya en azından usule uygun yapması gereken silah kullanma eylemini gerçekleştirerek o esnada bir cenaze töreni nedeniyle cemevinin avlusunda bulunan Uğur Kurt’un ölümüne sebebiyet verdiği anlaşıldığından...” ifadesi kullanıldı.

        • 8

          Yazıda, TEM’de görevli polis memuru S. K. hakkında soruşturma izni verildiği belirtildi. Yazıda Uğur Kurt’un olaylarla ilgisinin olmadığı kaydedildi.

        • 9

          İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ise yaptığı açıklamada, soruşturma izninin kendilerine ulaşmasının ardından polis memurunun savunmasının alınacağını bildirdi.

        • 10

          İŞTE O BELGE

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa