Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Engin Alan Bahçeli'nin o sözlerinin ardından ağladı Engin Alan'ın gözyaşları Engin Alan ağladı Bahçeli'nin sözleri Engin Alan'ı ağlattı Devlet bahçeli MHP grup toplantısında konuştu

        Tahliyesinin ardından bugün ilk kez TBMM'de partisinin grup toplantısına katılan ve alkışlarla karşılanan MHP Milletvekili Engin Alan, Bahçeli'nin kendisi hakkındaki açıklamaları sırasında gözyaşlarını tutamadı.

        Devlet Bahçeli grup toplantısında Engin Alan'ın tahliyesine ilişkin, "Seçimlerden sonra hep bir eksik hep bir boşluk vardı. Aklımızın bir köşesinde o tarihlerde aramızda olmayan bir arkadaşımız bulunuyordu. Hep birlikte sabrettik. Şerefli hukuk insanların bulunduğuna inandık. Biz AKP’ye, Başbakan’a rağmen doğrunun kazanacağına hep güvendik. Arkadaşımızın suçsuzluğuna yürekten itimat ettik. Başbakan ‘Ayağa kalkmadığı için bedelini ödeyecek’ dedi. Sayın Başbakan bizler bedel ödemek konusunda sırayı savdık. Adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceği günler bilesin ki çok yakındır. Tam üç yıldır Meclis grup toplantımız hep bir eksik olmuş, eksiğimiz tamamlanmış grubumuz değerli üyesine kavuşmuştur. Sayın Engin Alan’a geçmiş olsun dileklerimizle aramıza hoş geldiniz diyorum. " dedi.

        İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

        “12 EYLÜL BÖYLE YARGILANMAZ”

        Sayın Başbakan milliyetçi ülkücü hareket senin ayak oyunlarına karşı şerbetli ve deneyimlidir. Bu itibarla yürümekten dahi aciz insanların yargılanmasıyla 12 Eylül yargılanmaz. Feleğin çemberinden geçtik, şehit verdik ama taviz vermedik. Her ülküdaşımız zindanlardan, hücrelerden çıktı. Kanımız aktı, bedenlerimize kurşunlar yağdı ama doğru gördüğümüz ülkülerimizden vazgeçmedik. Kula kulluk etmedik. 12 Eylül’ün tehditlerine teslim olmadık. Onun için Başbakan Erdoğan’dan 12 Eylül ile ilgili öğreneceğimiz bir şey yoktur. Öfkemizi biledik. Belki doğru belki yanlış ama bu devlet hepimizin dedik, ne yapacağız buna da dayanacağız dedik.

        “PINARHİSAR’I MUMLA ARAYACAK”

        Sayın Erdoğan 12 Eylül ile ilgili bize parmak sallamaktadır. Sen 12 yıldır ülkeye kan ağlatan despottur. Sen 12 Eylül’ü bırak da 28 Şubat ve 27 Nisan’ın derdine düş. Darbeciler şeklen cezalandırılıyorsa bir gün gelecek 17 ve 25 Aralık’tan dolayı Başbakan adaletin önüne çıkacak, yaptıklarının bedelini ödeyecek. Başbakan Pınarhisar’daki 3-5 ayını mumla arayacaktır.

        “BALYOZ AKP’NİN BAŞINDA PARALANDI”

        AKP vesayeti bitiriyorum diyerek TSK’yı hedef almıştır. Türk askerini darbeci göstermiştir. Türkiye’nin yakın tarihi hukuk cinayetleriyle doludur. Darbe teşebbüsünde bulunan asıl failler ayıklanmadan Türk ordusu hedef alınmıştır. En son Balyoz davası AKP’nin başında paralanmıştır. Balyoz’da yüzlerce kişi ceza almıştır. Haklı haksız gözetmeden önüne gelene ceza yağdıran görevli hakim ve savcılar tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Çok sayıda usul hataları davanın omurgasını çökertmiştir.

        “İYİ Kİ ANAYASA MAHKEMESİ VAR”

        En son Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurular sonuç doğurmuştur. Merak ediyoruz yanlı hakim ve savcılar şimdi nereye sığınacak? Sözde hukukçular ne zaman hak ettikleri yaptırımla karşılaşacaklar? Ailelerin göz yaşlarını, TSK’ya kumpas kuran ahlaksızlar nasıl telafi edecekler. İyi ki Anayasa Mahkemesi vardır, iyi vicdanı sapmayan hakimler görev başındadır.

        “BAŞBAKAN OLABİLMEK İÇİN YALVARDI”

        Başbakan ‘Referandumda evet oyu çıkmasaydı, çıkabilecekler miydi’ sorusunu şuursuzca sormuştur. Peki evet değil de, hayır kararı çıksaydı adaletsizlik sürecek, yandaş mahkemelerin hukuku devam edecek miydi? Madem referandum tahliyelere neden olmuştur. 13 Aralık 2002’de yapılan anayasa değişikliği olmasaydı milletvekili olabilecek miydi? Başbakan Erdoğan, Başbakan olabilmek için ABD’ye yalvarmış, AB’den destek istemiş, CHP’nin kapısında beklemiştir.

        "ENGİN ALAN'A HOŞ GELDİNİZ DİYORUM"

        Seçimlerden sonra hep bir eksik hep bir boşluk vardı. Aklımızın bir köşesinde o tarihlerde aramızda olmayan bir arkadaşımız bulunuyordu. Hep birlikte sabrettik. Şerefli hukuk insanların bulunduğuna inandık. Biz AKP’ye, Başbakan’a rağmen doğrunun kazanacağına hep güvendik. Arkadaşımızın suçsuzluğuna yürekten itimat ettik. Başbakan ‘Ayağa kalkmadığı için bedelini ödeyecek’ demişti. Sayın Başbakan bizler bedel ödemek konusunda sırayı savdık. Adaletin karşısında ayakta uzun uzun dikileceği günler bilesin ki çok yakındır. Tam üç yıldır Meclis grup toplantımız hep bir eksik olmuş, eksiğimiz tamamlanmış grubumuz değerli üyesine kavuşmuştur. Sayın Engin Alan’a geçmiş olsun dileklerimizle aramıza hoş geldiniz diyorum.

        "EKMEL BEY’İN ADAYLIĞINDAN KORKTULAR"

        Ne mutlu bizlere ki Türk siyasetinin güzide partileri Ekmeleddin İhsanoğlu etrafında toplanmaya başlamıştır. Ekmel Bey’in adaylığı takdir ve ilgi görmüştür. Uzlaşmanın önemi, kucaklaşmanın güzelliği semeresini vermeye başlamıştır. Ekmel Bey’in adaylığından korkanların varlığı kendini göstermiştir. Bunlar korku taciri, kavga meraklısıdır. Bunların ardında azımsanmayacak kadar gizli Erdoğan destekçisi vardır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu yalnızca büyük Türk milletinin adayıdır.

        "ÇATIMIZIN TEMELİ DE VAR, BİNASI DA VAR"

        Sayın Başbakan’ın havası inmiştir. Cumhurbaşkanı olamayacağını anlamıştır. Çatı aday fikrini dinamitlemeye çalışmıştır. Çok nadir olsa da doğru sözlerine bir yenisini eklemiştir. Temeli de vardır, binası da vardır, çatısı da vardır. Anlayamadığımız Başbakan’ın temelinde ne olduğudur. Bizim temelimizde haram yoktur, ayakkabı kutuları yoktur. Papaz cübbesi giyip sırıtma, bölücülerle kaşık sallamak olmamıştır. Milliyetçiliği ayaklar altına almak yoktur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa