Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Kolejler puanlarını 21 Temmuz'da açıklayacak

        HT GAZETE/EĞİTİM

        ÖĞRENCİLERİNİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın (TEOG) Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji sınavlarının sonuçlarına göre alacak Türk ve yabancı özel liselerde kayıt takvimi belirlendi.

        Okullar taban puanlarını 21 Temmuz’da duyuracak. Özel okulların yerleştirme puanlarında TEOG birinci sınavları yüzde 30, ikinciler ise yüzde 70 etkili olacak. 8. sınıf puanının yüzde 12.5’i de yerleştirme puanının oluşmasında etkili olacak. Bakanlık bu yıl öğrenci puanlarını özel okullarla paylaşmayacağı için okullar öğrencilerin yerleştirme puanlarını kendileri hesaplayacak. Bu puan hesaplamasını veliler Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği web sitesindeki “Puan Hesaplama Motoru”nu kullanarak yapabilecek. Ayrıca en geç 7 Temmuz’da Türk ve yabancı liselerin web sitelerinde bu hesaplama motorları olacak. Hesaplama konusunda isteyen velilere dernek de yardım edecek.

        NASIL KAYIT YAPTIRILACAK?

        Veliler, hesap ettikleri gayri resmi puanlarının okullarca ilan edilen taban puanlardan daha yüksek olması durumunda her istediği özel okula ayrı ayrı önkayıt başvurusu yapabilecek. Veliler. önkayıt için okullara öğrencinin resmi kimlik belgesi ve e-okula giriş için gerekli bilgileri ile doğrudan başvuracak. Okul yönetimi veli ile birlikte öğrencinin e-okul karnesine girerek resmi yerleştirme puanını hesap edecek. Bu puan okulun ilgili dönemdeki taban puanından yüksekse önkayıt yapılacak. Bu başvurular elektronik olarak da yapılabilecek.

        İLK KAYITLAR 4 AĞUSTOS’TA

        Okullar 3 kez önkayıt ve kesin kayıt dönemiyle öğrenci alacak. İlk önkayıt dönemi 4-5 Ağustos tarihlerinde başlayacak ve 27-28 Ağustos’ta 3. dönem kesin kayıt dönemiyle son bulacak. 1 Eylül’den itibaren de okullarda boş kontenjan kalırsa serbest kayıt dönemine girilecek.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa