Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘İlk cinsel saldırıda bozulan ruh sağlığı ikincide bozulmaz’

        Hayati ARIGAN/AHT

        15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunma suçundan tutuklu bir sanığın avukatı, küçük kızın daha önce de başka erkeğin saldırısına maruz kalması nedeniyle, “Yaşanan ilk olayda ruh sağlığı bozulduğu için ikincide ruh sağlığı etkilenmez” diye savunma yaptı.

        İstanbul'da 15 yaşındaki bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu ve görüntülerini çekerek şantaj yaptığı öne sürülen 49 yaşındaki sanık Cemal K.’nın avukatının yaptığı savunma, duruşmaya damga vurdu. Avukat İshak İmam, 15 yaşındaki S.Ç.’nin, 6 ay önce de 22 yaşındaki bir kişi tarafından cinsel saldırıya uğradığını belirterek, “S.Ç., yaşını 18 olarak söylemiştir. Genç kız ile sanığın ilişkileri teşebbüs aşamasında kalmıştır. Mağdurenin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu yönündeki Adli Tıp raporu gerçeği yansıtmamaktadır. Daha önce yaşanılan olayla ilgili olarak İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyada mağdureye bu yönde rapor verilmiştir.

        18 YIL 9 AY HAPİS

        İki rapor arasındaki zaman dilimi kısadır. Mağdurenin ruh sağlığı düzelmişmidir ki bu olay nedeniyle tekrar bozul muş olsun” dedi. Ancak mahkeme, Adli Tıp raporunu dikkate aldı ve sanığı, “çocuk mağdureyi tehdit ederek, şantaj mesajlarıyla korkutarak evine götürmek suretiyle ruh sağlığını bozacak şekilde zincirlemeli olarak 6 kez cinsel istismarda bulunduğu” gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, genç kızın görüntülerini çekerek şantaj yaptığı gerekçesiyle “özel hayata ilişkin görüntüleri izinsiz ifşa etmek” suçundan 2 yıl bir ay daha hapis cezası verdi. Sanık toplam 18 yıl 9 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme ayrıca sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Cemal K.’nın avukatı İshak İmam ise kararı Yargıtay’da temyiz etti.

        İLKİNDE 17.5 YIL HAPİS

        Genç kız, sanık Cemal K.’dan 6 ay önce 22 yaşındaki İrfan S.’nın cinsel saldırısına uğramış, Adli Tıp Kurumu’nun, genç kızın “ruh sağlığının bozulduğu” yönünde rapor vermesinin ardından mahkeme, sanığı 17.5 yıl hapis cezasına çarptırmışt

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa